Iglu avantura u finskoj Laponiji

7 dana zrakoplovom

Polasci dnevno od siječnja

Jedno od naših najzanimljivijih putovanja! Dolazak na krajnji sjever te boravak u Kakslauttanenu, spektakularnom kompleksu gdje se može spavati u kabinama, staklenim igluima, pa čak i u igluima od leda – prvoklasna je avantura! Sve to usred zapanjujuće zimske djevičanske prirode, uz vožnju motornim sanjkama i saonicama sa psećom zapregom.

Itinerer

1. dan Let za Ivalo (Laponija) i noć u Kristalnim Igluima

Let preko Helsinkija za Ivalo, najsjevernije zračne luke u Finskoj, na sjeveru Laponije. Po dolasku, transfer do kabina Kakslauttanen. Ova noć će biti iznimno iskustvo jer ćete je provesti u staklenom igluu (Kristalni Iglu) koji će vam omogućiti promatranje Polarne svjetlosti iz udobnosti vašeg kreveta u igluu s grijanjem i WC-om. Večera i noćenje.

Dan 2 Safari saonicama sa psećom zapregom

Doručak i početak husky safarija. Izlet traje cca. 4 sata. Po dolasku ćete dobiti uvod u mushing (način upravljanja psećom zapregom). Potom se ulazi u prekrasne i spektakularne šume regije. Tijekom safarija napravi se lagani ručak oko krijesa kad god vrijeme dopusti. U popodnevnim satima povratak u kabine i ostatak dana slobodno. Večera i noćenje u kabini u Kakslauttanenu.

3. dan Safari motornim sanjkama

Doručak i novi safari dan (oko 4 sata). Danas ćete uživati ​​u vožnji motornim sanjkama na prekrasnom brdu Kaunispää, na 435 metara nadmorske visine, odakle se mogu promatrati impresivni i spektakularni krajolici i šume koje pruža ova finska regija. Ako je vrijeme na vašoj strani, možete uživati ​​u ručku usred laponske prirode. U popodnevnim satima povratak u kabine i ostatak dana slobodno. Večera i noćenje u kanini u Kakslauttanenu.

4. dan Noć u laponskim igluima

Slobodan dan da uživate i opustite se u najvećoj finskoj sauni na svijetu i posjetite atrakcije ovog kraja. Povećati avanturu može još jedan uzbudljivi dan na safariju sobovima (nije uključen) gdje možete naučiti više o kulturi samija. Ili pak posjeta Djedu Mrazu u njegovom novom domu u Kakslauttanenu, Santa’s Resort. Ondje će vas primiti zajedno s gospođom Mraz i njegovim prijateljima vilenjacima koji će vam poslužiti vruće napitke i neke domaće kolače.
U poslijepodnevnim satima, povratak prema igluima od leda kako biste uživali u jedinstvenom iskustvu – ovu noć spavati ćete u autentičnom igluu gdje će led biti vaš jedini krov! Bit će to, međutim, vrlo udobno iskustvo jer su kreveti potpuno izolirani termo vrećama i sobovim kožama. Večera i smještaj. (Izgradnja iglua od leda uvijek ovisi o vremenskim uvjetima, obično su spremni do kraja prosinca).

5. dan Rovaniemi

Doručak i polazak autobusom za Rovaniemi. Smješten uz Arktički krug, Rovaniemi je moderni grad za pravi zimski događaj. U gradu se nalazi finski Djed Mraz i mnoge atrakcije od velikog interesa. Posebno vrijedan spomena je muzej Artikum, koji na zabavan način prikazuje život na Arktiku. Slobodno vrijeme za posjet gradu te Djedu Mrazu, njegovom najpoznatijem stanovniku. Noć u Rovaniemiju.

6. dan Rovaniemi

Doručak i slobodan dan za posjet ovom interesantnom gradu te razgled ostatka atrakcija koje Rovaniemi skriva. Noćenje.

7. dan Let iz Rovaniemija

Doručak i odjava iz hotela. Transfer do zračne luke Rovaniemi te let do vašeg odredišta preko Helsinkija.

Cjenik

Cijena od 18.800 Kn po osobi
U cijenu je uključeno:
 • jednosmjerni let do Ivaloa i povratni let iz Rovaniemija
 • zrakoplovne pristojbe
 • administrativni troškovi
 • transfer iz zračne luke Ivalo u Kakslauttanen.
 • autobusni prijevoz Kakslauttanen – Rovaniemi
 • 1 noć u ‘kristalnom’ igluu s WC-om i grijanjem. Polupansion.
 • 3 noći u udobnim drvenim kabinama s kuhinjom i privatnom saunom u Kakslauttanenu, uključujući doručak i večeru.
 • 1 noć u igluu od leda, uključujući termalne vreće. Polupansion.
 • svi navedeni izleti s potrebnom opremom (motorne sanjke i pseća zaprega).
 • Osiguranje od svih rizika s franšizom od 800 eura za motorne sanjke.
 • 2 noći u hotelu Rovaniemiju s uključenim doručkom.
Napomene:
 • Za samostalnu vožnju motornih sanjki potrebno je imati važeću vozačku dozvolu
 • Svake motorne sanjke imaju osiguranje i franšizu.
 • Na motornim sanjkama ima mjesta za 2 osobe.
 • Djeca mlađa od 18 godina ne smiju sama voziti motorne sanjke

Uvjeti plaćanja

50% – u vrijeme rezervacije

50% – 21 dan prije početka rezervacije

 

Pošaljite nam upit

Sviđa Vam se putovanje? Pošaljite nam upit.

Kontaktirat ćemo Vas bez obaveze i odgovoriti na sva Vaša pitanja