Norveška planinarska tura – Preikestolen, Kjerag, Trolltunga

5 dana avionom, autom

lipanj 2020. – rujan 2020.

individualno putovanje ili manje grupe

Itinerer

1. dan Let za OSLO

Smještaj u hotel. Slobodno popodne za razgled grada. Večera. Noćenje.

2. dan OSLO    PLANINARENJE VISORAVAN HARDANGERVIDDA – GEILO

Doručak. Odlazak iz hotela u Oslu. Vožnja kroz pitome šumovite doline s brojnim jezerima i rijekama do centra zimskih sporova i poznatog skijališta Geilo. Odlazak na planinarsku šetnju po visoravni Hardangervidda uz vođenje od strane planinarskog vodiča. Fascinantna visoravan Hardagenvidda s mjesečevim krajolikom i brojnim malim jezercima jedan je od najdivljijih i najljepših  krajolika Norveške. Visoravan je prekrivena niskim raslinjem mahovine i stijenama neobičnog oblika, a divlji sobovi naseljavaju dio područja nacionalnog parka. Smještaj u hotel u Geilu. Večera. Noćenje.

3. dan GEILO – HARDANGERFJORD –  ARSVAGEN – BROD – MORTAVIKA – STAVANGER

Doručak. Odlazak iz hotela. Zaustavljanje kod vodopada Voringfoss u Eidfjordu koji se spušta 182 m u dubinu. Putovanje se nastavlja prema obali Hardangerfjorda „ voćnjaka Norveške“. Brojna ljupka mala naselja uz obalu fjorda, voćnjaci jabuka i drugog voća, male bijele crkve i strme stijene dočarati će Vam ljepotu, ali i težinu života na obali fjorda. Vožnja prema Boknafjordu, najužnijem od velikih fjordova zapadne norveške obale. Brojni rukavci fjorda prostiru se duboku u unutrašnjost, a preko 30 otoka nalazi se na ušću fjordova u Sjeverno more. Ukrcaj na brod u luci Arsvagen  i prijelaz fjorda brodom do Mortavike. Vožnja kroz  podmorski tunel  do otoka Renesoy u fjordu. Dolazak u Stavanger, jedan od najljepših starih gradova Norveške i glavni grad provincije Rogaland. Razgled grada: katedrala sv. Svithuna – gradsko jezero Breiavatnet  – stari dio grada Gamle Stavanger sa 173 starih drvenih kuća. Slobodno vrijeme za osobne programe u središtu Stavangera, kupovinu norveških suvenira, figurica trolova, poznatih pulovera ili uživanje u šetnji uz obalu Vägen punu malih restorana i cafea u tipičnim drvenim starim trgovačkim kućama. Smještaj u hotel u Stavangeru. Večera. Noćenje.

4. dan STAVANGER – PLANINARENJE PREIKESTOLEN – LYSFJORD –  STAVANGER

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet prema obali  fantastičnog 42 km dugačkog Lysefjorda kojeg okružuju stijene visine do 900 metara. Prekrasna priroda i mala naselja, poznata 604 metra visoke  stijena Preikestolen, planina Kjerag, brojni slapovi i dramatični planinski krajolik obilježja su ovog dijela Norveške. Ukrcaj na brod u luci Stavangera i plovidba preko Boknafjorda do mjesta Tau. Vožnja do početka planinarske ture na Preikestollen uz pratnju planinarskog vodiča. Uspon na stijenu poznatu iz brojnih filmova i televizijskih serija (npr. serija Vikinzi, filmovi Toma Cruisea itd.) i planinarenje. Povratak do autobusa i vožnja do luke Oanes. Ukrcaj  na brod i plovidba do Lauvvika. Povratak u hotel u Stavangeru. Večera. Noćenje.

5. dan STAVANGER – OSLO

Doručak. Odlazak iz hotela u Stavangeru. Vožnja prema južnoj obali Norveške, jednom od omiljenih područja za odmor Norvežana. Krajolici ovog djela Norveške bili su inspiracija slikara Edwarda Muncha, a ljupki gradići, mala imanja poput su slika kao sa razglednice. Zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama puta. Vožnja uz Flekkefjord, poznat po naseljima bijelih klasičnih drvenih palača. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan Povratni let iz OSLA

Doručak. Check out iz hotela i polazak prema aerodromu za povratni let kući. 

Cjenik

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:
FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  8.790 kn
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 8.990 kn

Rok za prijavu: 90 dana prije puta  Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi  ukupno 10 noćenja  u hotelima 3*/4*:
 • 4 noćenja s buffet doručkom u hotelima u Njemačkoj (Dresden, Rostock, Lübeck i Leipzig)
 • 1 noćenje s polupansionom ( buffet doručak i večera u 3 slijeda ili buffet večera) u hotelu u Švedskoj (Göteborg)
 • 4 noćenja s polupansionom (buffet doručak i večera u 3 slijeda ili buffet večera) u hotelima u Norveškoj (Oslo, Geilo i 2 noćenja Stavanger)
 • 1 noćenje s polupansionom (buffet doručak i večera u 3 slijeda ili buffet večera) u hotelu u Danskoj (Aalborg)
 • prijevoz dnevnim brodom na liniji Rostock-Gedser
 • prijevoz dnevnim brodom na liniji Arsvagen – Mortavika
 • prijevoz dnevnim brodom na liniji Stavanger – Tau
 • prijevoz dnevnim brodom na liniji Oanes – Lauvvika
 • prijevoz dnevnim brodom na liniji Kristiansand – Hirtshals
 • pristojbu za prijelaz mosta Öresund
 • planinarskog vodiča za planinarenje po Hardangerviddi
 • planinarskog vodiča za planinarenje na Preikkestolen
 • ulaznicu za Muzej vikinških brodova u Oslu
 • ulaznicu za Fram muzej u Oslu
 • ulaznicu za  skijašku skakaonicu Holmenkollen sa skijaškim muzejom
 • razgledavanja prema programu
 • stručnog pratitelja tijekom putovanja s višegodišnjim iskustvom na skandinavskim turama
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 2.790 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu izrijekom navedene kao uključene
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

TROKREVETNE SOBE:  na ovom programu nema mogućnosti rezervacije ovog tipa soba.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
–  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
– sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn
– sjedala iza  drugih vrata doplata po osobi  100 kn

Praktične napomene

Preporuka putovanja:

Ovo je putovanje pogodno za planinare,ali i putnike koji vole hodanje po prirodi i nisu aktivni planinari. Planinarske šetnje po nekim od najljepših predjela Norveške u pratnji su stručnih planinarskih vodiča i pogodne su i za putnike koji se rekreativno povremeno bave hodanjem u prirodi. Putnici koji ne žele učestvovati u planinarskim šetnjama uvijek će imati predložen alternativni sadržaj od strane pratitelja putovanja.

Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Površina zemlje je 357.050 kvadratnih kilometara s ukupno 82,349,400 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.

Danska je najmanja nordijska zemlja s 5,748,769 stanovnika i površinom od 43.000 kvadratnih kilometara. 406 otoka i poluotok Jylland čine danski teritorij. Glavni je grad Kopenhagen. Grenland i Farski otoci u Atlantskom oceanu danski su autonomni teritoriji.Danska je monarhija kojom vlada kraljica Margareta II.

Švedska  je država na sjeveru Europe, na obali Baltičkog mora.  Švedska je četvrta zemlja po veličini u Europi i zauzima jugoistočni dio Skandinavskoga poluotoka. Glavni grad je Stockholm. Zbog velike površine od 450.295 km² te populacije nešto veće od 10,065,389 milijuna stanovnika, Švedska ima malu gustoću naseljenosti od oko 20 stanovnika po km².

Norveška je država Sjeverne Europe koja obuhvaća zapadni dio Skandinavskog poluotoka, kao i otok Jan Mayen te arktičko otočje Svalbard. Ovu zemlju površine 385 252 kvadratna kilometra nastanjuje oko 5,267,146 stanovnika. Norveška je jedna od najrjeđe naseljenih država Europe. Glavni grad Norveške je Oslo. Razvedena norveška obala uz Atlanski ocean i Barentsovo more dom je znamenitih fjordova.

Granične i vizne formalnosti:

Za sve programe za Skandinaviju hrvatskim državljanima nije potrebna viza. Preporučujemo odlazak na putovanje s važećom putovnicom, u slučaju ako želite putovati s osobnom iskaznicom molimo da provjerite prije polaska na putovanje da li je moguće u Norvešku ući s osobnom iskaznicom (prema stanju na dan 12.12..2017. u Norvešku je hrvatskim državljanima moguće ući s osobnom iskaznicom). Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Pošaljite nam upit

Sviđa Vam se putovanje? Pošaljite nam upit.

Kontaktirat ćemo Vas bez obaveze i odgovoriti na sva Vaša pitanja