7 dana zrakoplovom i brodom
22.07.-28.07.2023.
12.08.-18.08.2023.
26.08.-01.09.2023.
garantirani polasci
VRIJEDNOST VIŠE: – atraktivna vožnja brodom od Kopenhagena do Osla sa smještajem u dvokrevetnim kabinama s uključenom večerom!
Uključeno krstarenje jednim od najljepših norveških fjordova, glasovitim Geirangerom! Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene!

Itinerer

1. dan: ZAGREB – KOPENHAGEN – BROD

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta u 06:00 sati, podjela putne dokumentacije i prijava za let u Kopenhagen u 08:10 sati na liniji OU 480 (Croatia Airlines). Predviđeno vrijeme slijetanja u zračnu luku u Kopenhagenu u 10:30 sati. Ukrcaj u autobus i panoramski obilazak danske prijestolnice: Tivoli – Mala Sirena – fontana Gefion – palača Amalienborg, kraljevska rezidencija – lučka četvrt Nyhavn – Christiansborg – Opera. Nakon panoramske vožnje Kopenhagenom odlazak u luku i ukrcaj na brod kompanije DFDS na liniji za Oslo. Smještaj u dvokrevetne unutarnje kabine i večera na brodu (uključena u cijenu). Noćna plovidba.

2. dan: BROD – OSLO –  HARDANGERFJORD- HARDANGERVIDDA – BERGEN/OKOLICA

Doručak na brodu. Dolazak u luku Osla i iskrcaj oko 9 ujutro. Ukrcaj u autobus i putovanje prema regiji fjordova. Putovanje prema Hardangerfjordu kroz krajolike poznate po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća. Na putu ćemo proći kroz Gol, maleno mjesto najpoznatije po svojoj crkvi od drveta iz 12 st. – Gol stavkirke – gdje ćemo se zaustaviti na foto pauzi, te kraj Geila, najvećeg norveškog skijaškog centra. Nastavak vožnje kroz prelijepe nordijske pejzaže po fascinantnoj visoravni Hardangervidda i istoimenom nacionalnom parku, mjestu izuzetnih prirodnih ljepota s mjesečevim krajolikom i brojnim jezerima. Zaustavit ćemo se kod čuvenog slapa Voringfoss koji se spušta čak 182 metara u dubinu. Put nas dalje vodi na drugu stranu Hardangerfjorda koji ćemo prijeći preko spektakularnog Hardanger mosta, dugačkog 1380 metara što ga čini najdužim visećim mostom u Norveškoj i jednim od 10 najdužih visećih mostova u svijetu. Nastavak putovanja do hotela smještenog u okolici Bergena. Po dolasku u večernjim satima smještaj u sobe i večera (doplata). Noćenje.

3. dan: BERGEN

Doručak. Nakon doručka odlazak autobusom do Bergena, jednog od najljepših skandinavskih gradova i drugog po veličini u Norveškoj. Razgled: očuvane drvene kuće iz doba Hanse – luka Bryggen – utvrda Bergenhus – crkva sv. Marije – slikovita riblja tržnica koja će vam dočarati sve bogatstvo ribljih specijaliteta Skandinavije (svakako probati lososa na jedan od bezbroj načina). Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom organizacije UNESCO… Slobodno poslijepodne. Predlažemo odlazak gradskom uspinjačom Floibanen na brdo iznad Bergena odakle se pruža veličanstveni panoramski pogled na grad (doplata na licu mjesta, mogućnost povratka pješice). U kasnim poslijepodnevnim satima povratak autobusom do hotela. Večera (doplata) i noćenje u hotelu.

4. dan:  BERGEN – MYRDAL – FLAM – SOGNEFJORD – FORDE/INNVIK

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Sognefjordu, najvećem i najpoznatijem fjordu u Norveškoj. Obilazak započinjemo dolaskom do mjesta Voss gdje ćemo se ukrcati na vlak (doplata prilikom rezervacije aranžmana, nije moguće naknadno prijaviti) koji će nas voditi preko sela Myrdal do Flama gdje ćemo prijeći na drugi vlak – poznatu kosu željeznicu kojom ćemo se voziti po jednoj od najatraktivnijih i najstrmijih pruga na svijetu okruženom netaknutom prirodom uz prekrasni slap Kjosfossen). Selo Flåm, maleno i pitoreskno, ima oko 350 stanovnika i više od 450 000 posjetitelja godišnje, a ova je željeznica jedna od najatraktivnijih željeznica na svijetu, izuzetno strma s nekoliko spirala. Iz Flåma nastavljamo putovanje kroz Laerdal tunel, najduži na svijetu i prelazimo trajektom preko Sognefjorda, najvećeg norveškog fjorda, iz Fodnesa u Manheller, odnosno preko turističkog mjesta Skei prema mjestu Forde/Innvik gdje ćemo se smjestiti u hotel. No prije toga imamo mogućnost posjetiti odličan muzej, Norveški ledenjački muzej u Fjaerlandu. Već arhitektonski zanimljiv – projektirao ga je dobitnik Pritzkera (najznačajnija nagrada za arhitekturu) Sverre Fehn – muzej je i iznutra fascinantan i daje odličan uvid u temu ledenjaka i klime uopće, interaktivan i doista zanimljiv (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana). Smještaj u hotel. Večera u hotelu (doplata). Noćenje.

5. dan: INNVIK-BRIKSDAL-HELLESYLT-GEIRANGERFJORD-GUDBRANDSDALEN/VINSTRA

Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i nastavak putovanja do Hellesylta preko Stryna. Prije dolaska do Hellesylta, odlazimo do ledenjaka Briksdal, jednog od odvjetaka velikog ledenjaka Jostedalsbreen. Već ćete uživati u samoj vožnji kroz ledenjačku dolinu prema Briksdalu, a sam Briksdal je nevjerojatno fotogeničan zajedno s ledenjačkim jezerom u koji se, nažalost, otapa. Mogućnost uspona do ledenjaka posebnim gorskim vozilima (doplata na licu mjesta). Nakon boravka na Briksdalu nastavljamo putovanje  do Hellesylta, ukrcaj na brod i plovidba fjordom do Geirangera (uključeno u cijenu) uz najpoznatije slapove norveških fjordova kao što su „Sedam sestara“, „Nevjestin veo“ i dr., s pogledom na usamljene farme iznad fjordova i smaragdno-zeleni krajolik. Geirangerfjord je na glasu kao najposjećeniji i jedan od najljepših norveških fjordova, stavljen na popisu zaštićene prirodne baštine organizacije UNESCO. Poslije vožnje brodom ukrcaj u autobus u Geirangeru i nastavak putovanja kroz prekrasne krajolike prema Gudbrandsdalen gdje ćemo se smjestiti u hotel. Noćenje.

6. dan:  GUDBRANDSDALEN/VINSTRA – OSLO

Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema norveškoj prijestolnici Oslu. Grad Vikinga, s temeljima iz 11 st., oduševit će vas svojim položajem na zelenim brdima i obalama fjordova, a svojim posjetiteljima nudi brojne znamenitosti i atrakcije, parkove i muzeje. Prvo ćemo se zaustaviti na čuvenoj skijaškoj skakaonici Holmenkollen, otvorenoj davne 1892. godine, s koje se pruža veličanstven pogled na grad. Spuštanje do grada uz Frogner park, remek-djelo velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine koje malo koga ostavljaju ravnodušnim. Potom ćemo se spustiti prema obali kako bismo vidjeli glasovitu zgradu Opere. Smještaj u hotel i odlazak u pješački razgled grada: kraljevska palača – gradska vijećnica, jedinstven arhitektonski spomenik iz 50-tih godina prošlog stoljeća i četvrt Kvadraturen – „staro Oslo“ danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. stoljeća i posebnim geometrijskim planom gradskih palača – Aker Brygge. Slobodan ostatak dana za vlastite programe. Preporučujemo šetnju i uživanje u četvrti Tjuvholmen, po poznatom Akker Brygge kod Astrup Fearnley muzeja (djelo glasovitog Renza Piana), mjesta gdje se stanovnici Osla rado druže, opuštaju i zabavljaju. Noćenje.

7. dan: OSLO – KOPENHAGEN – ZAGREB

Rano buđenje, preuzimanje doručka (breakfast box) i transfer u zračnu luku Osla, Gardermoen, na let na liniji SK 1461 kompanije SAS za Kopenhagen. Slijetanje u Kopenhagen planirano u 7:15 sati, nastavak putovanja za Zagreb na liniji OU 481 u 11:20 sati, planirano slijetanje u Zagreb u 13:40 sati.

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi/kabini:

Polasci 22.7. i 12.8.: FM 1353 € / RC 1393 €

Polazak 26.8.: FM 1326 € / 1366 €

Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade!

Rok za prijavu: 20 dana prije puta

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 25

Cijena uključuje:
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Kopenhagen – Oslo – Kopenhagen – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23cm)
 • jedno noćenje na osnovi polupansiona (doručak i večera) u dvokrevetnim unutrašnjim kabinama na brodu na liniji Kopenhagen – Oslo
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3/4*  u dvokrevetnim sobama u okolici Bergena
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u regiji Sognefjorda/Forde ili Innvik
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u području doline Gudbrandsdalen
 • jedno noćenje s paket doručkom u hotelu 3/4* u dvokrevetnim sobama u Oslu
 • krstarenje Geiranger fjordom, na liniji od Hellesylta do Geirangera
 • vožnju trajektom na liniji Fodnes – Manheller
 • transfere i razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
Cijena ne uključuje:
 • doplatu za vožnju željeznicom Flam-Myrdal-Flam: 83 € po osobi (min. 15 prijavljenih – prijava i uplata isključivo prilikom rezervacije putovanja), mladi do 17 god. 50 €
 • doplatu za četiri večere (PREPORUČUJEMO!) u hotelima u regiji fjordova (prijava i uplata isključivo prilikom rezervacije putovanja) 125 € po osobi, mladi do 12 god. 79 €
 • doplatu za vožnju gorskim vozilom do ledenjaka Briksdal: 31 € odrasli i djeca (min. 15 prijavljenih – prijava i uplata isključivo prilikom rezervacije putovanja)
 • doplata za ulaznicu u Norveški ledenjački muzej: odrasli 14 €, djeca do 15 g. starosti 9 € (min. 15 prijavljenih – prijava i uplata isključivo prilikom rezervacije putovanja)
 • doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu): 324 € – obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja (doplata na licu mjesta)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom te troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • napojnicu za vodiča i lokalnog vozača – po želji, nije obavezno, ali običaj je na inozemnim putovanjima ostaviti napojnicu za vozača, a ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo je i njih nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 4-5 eur po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti).
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
 • Napomena: prilikom rezervacije zbog prijave brodarskoj kompaniji potrebno je dati ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj putne isprave i datum isteka valjanosti iste.

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta):

ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Oslu (cijene mogu biti podložne promjeni):

 • Fram muzej 140 NOK
 • Muzej vikinških brodova 120 NOK
 • muzej Kon Tiki 140 NOK
 • Oslo Pass cijena od 445 NOK za 24 sata
 • uspinjača Floibanen 105 NOK (povratna karta)
Informacije o letu:

Prijevoznik: Croatia Airlines i SAS

OU 480  ZAG-CPH 08:10 10:30

SK 1461 OSL-CPH  07:10 08:20

OU 481  CPH-ZAG 11:20 13:35

Uz Zagreb moguć polazak priključnim letom iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra.

Popusti i doplate:
 • 20% popusta za jedno dijete od 2 do 11,99 god., u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni
 • mogućnost doplate za povratni priključni let iz Splita i Dubrovnika po osobi od 65 EUR ili samo jedan smjer 47 EUR (raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)
 • promjena imena putnika na već izdanim kartama za letove zrakoplovne kompanije Croatia Airlines i SAS 92 EUR.
 • vanjska dvokrevetna kabina na brodu na liniji Kopenhagen-Oslo po osobi – NA UPIT!: 83 € po osobi

Praktične napomene

 • Prilikom rezervacije aranžmana obavezno dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice, odnosno datum isteka putne isprave. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.
 • Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanija Croatia Airlines i SAS objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
 • Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda lokaliteta, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Putnici na istoj rezervaciji moraju imati istu vrstu pansionske usluge (ne može jedan putnik doplatiti za večeru, a drugi ne).
 • Preporučujemo paket doplate za četiri večere u regiji fjordova, zbog svoje geografije ta je regija relativno slabo naseljena, naselja su malena i nije lako naći mjesto za jelo. Hotelski kapaciteti u Norveškoj u regiji fjordova nisu veliki, hoteli su često udaljeni od najbližih naselja koja sama po sebi nisu velika i mogućnost organiziranja jela na licu mjesta vrlo je oskudna. Ako što i nađete, bit će vrlo skupo. Doplata za večere se u cijeloj Skandinaviji pa tako i na ovom programu doista isplati.
 • Preporučujemo nabavu norveških kruna prije putovanja jer će biti teško mijenjati novce na licu mjesta, ali naglašavamo da sve možete platiti i karticama koje su općeprihvaćene posvuda.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Trokrevetne sobe su u većini slučajeva dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Pošaljite nam upit

Sviđa Vam se putovanje? Pošaljite nam upit.

Kontaktirat ćemo Vas bez obaveze i odgovoriti na sva Vaša pitanja