Izjava o zaštiti podataka

Zaštitu Vaših osobnih podataka shvaćamo vrlo ozbiljno i stoga uvijek nastojimo korištenje naših usluga učiniti sigurnim. Obvezni smo poštivati Zakon o zaštiti osobnih podatka. Ova izjava o zaštiti podataka služi za pojašnjenje o tome koje podatke od Vas prikupljamo, u koju svrhu ih koristimo te kako ih štitimo.

1. Područje primjene

Ova izjava vrijedi za korištenje proizvoda i usluga tvrtke Vanadis Travel j.d.o.o. – od strane privatnih i poslovnih klijenata tvrtke Vanadis Travel j.d.o.o. te zaposlenje u tvrtci Vanadis Travel j.d.o.o.
Molimo Vas imajte na umu da će u okviru unapređenja naših aktivnosti u svrhu poboljšanja naših usluga možda biti potrebne dopune ove izjave o zaštiti podataka. U tom slučaju, o tome ćemo Vas obavijestiti.

2. Koji se podaci prikupljaju i prosljeđuju

Osobni podaci koje obrađujemo su podaci o Vama kao klijentu, prikupljeni prilikom Vašeg naručivanja usluga i proizvoda, odnosno prilikom Vašeg ispunjavanja Izjave o suglasnosti klijenta, podaci o Vama kao privatnim osobama ili pravnim osobama, temeljem Zakona o radu i drugih važećih propisa, prilikom Vaših uplata putem bankovnog računa ili prilikom zasnivanja i izvršavanja ugovornih odnosa između Vas i tvrtke Vanadis Travel j.d.o.o.., koji se mogu direktno ili indirektno povezati s Vama. To su sljedeći podaci: puno ime i prezime, telefonski broj(evi), e-mail adresa; te za zaposlenike: adresa stanovanja, ime oca i majke, OIB, JMBG, broj osobne iskaznice, datum rođenja, broj zdravstvenog i mirovinskog osiguranja, bankovni podaci u slučaju uplata putem banke.

3. Praćenje od trećih strana putem Interneta

Naše internetske stranice možete koristiti bez da se na njih registrirate i/ili prijavite, a pri tom se mogu koristiti sljedeći alati:
Kolačići (eng. Cookies)
U svrhu poboljšavanja iskustva pregledavanja ove web stranice, moramo na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (kolačića – eng. naziv cookies). Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti vaš pristanak. Korištenjem naše web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne. Što je kolačić? Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što je preferirani jezik. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.
Google AdWords 
Ovaj alat može se koristiti za pohranu posjeta web stranici u svrhu promidžbe (remarketing) u Googleu i u Display Networku. Vaš preglednik pohranjuje kolačiće prilikom Vaše posjete web stranici koji omogućuju da Vas se prepozna kao posjetitelja kada učitate web stranice koje pripadaju mreži Googlea. Na tim stranicama Vam se kao posjetitelju nude oglasi koji se odnose na sadržaj koji ste već prije učitali na nekim drugim web stranicama koji koriste opcije remarketinga pružatelja Google. Možete odbiti prikupljanje podataka kroz Google AdWords na web stranici http://www.google.com/settings/ads.
Google AdWords praćenje konverzija
Time se mogu kreirati statistike konverzije koje mjere učinkovitost naših online reklamnih kampanja. Kolačić za praćenje konverzije postavlja se kada korisnik klikne na oglas kojeg je postavio Google. Prema odredbama o zaštiti podataka pružatelja Google, ne obrađuju se nikakvi osobnih podaci. Ako ne želite sudjelovati u praćenju, možete obustaviti korištenje podatka u tu svrhu na način da kolačić za praćenje konverzije pružatelja Google deaktivirate preko postavki za korištenje kolačića u Vašem web pregledniku.
Molimo imajte na umu kako aktualni internetski preglednici prihvaćaju “kolačiće” sukladno standardnim, već zadanim postavkama. Vi možete postavke u Vašem pregledniku postaviti tako da ne dozvoljavaju sve ili samo određene “kolačiće” ili da Vas se traži za odobrenje za prihvaćanje novog “kolačića”. Upute za prihvaćanje “kolačića” možete kod većine preglednika pronaći putem opcije “pomoć” u listi izbornika. U tim uputama ćete pronaći i upute za brisanje već prihvaćenih “kolačića”.

4. Korištenje podataka

Vaše osobne podatke koristimo u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama.
Osobni podaci koje nam dajete na raspolaganje prilikom Vašeg kontakta/upita, prilikom Vašeg ispunjavanja Izjave o suglasnosti klijenta, prilikom uplata putem banke ili prilikom zasnivanja i izvršavanja ugovornih odnosa, prikupljat će se i obrađivati isključivo u okviru ispunjavanja naših zakonskih obveza ili ugovornih obaveza prema Vama temeljem Vaše suglasnosti.
Nakon što nam date Vašu izričitu suglasnost, Vaše ćemo podatke koristiti za međusobnu komunikaciju, i s time povezanih radnji i aktivnosti, kao i da Vas obavijestimo o promotivnim akcijama naših prizvoda ili usluga.

5. Sigurnost i prosljeđivanje podataka

Za zaštitu Vaših podatka koristimo lozinke, firewall za web, antivirusne programe i druge sigurnosne mjere prema trenutnom stanju tehnologije. Kod komunikacije putem e-maila može se jamčiti sigurnost podataka pri prijenosu samo prema aktualnom stanju tehnike.
Pristup popisu s podacima klijenata i Izjavama o suglasnosti klijenta imaju direktori tvrtke Vanadis Travel j.d.o.o. te osoba zaslužena za administraciju, te je isti uređen sukladno važećem zakonodavstvu. Svaki klijent ili zaposlenik tvrtke Vanadis Travel j.d.o.o. . ima pravo uvida u osobne podatke koji se o njemu nalaze u tvrtci Vanadis Travel j.d.o.o i koji se o njemu obrađuju.
Osobni podaci koje je vlasnik podataka naveo u svrhu plaćanja putem banke prikupljaju se u elektroničkom obliku i pohranjuju u kompjutoru, pri čemu je pristup zaštićen lozinkom. Navedenim podacima pristup ima direktor Ivana Lenardić Vrkljan te osoba zadužena za administraciju. Razdoblje čuvanja navedenih podataka određuje se sukladno važećim propisima, posebice računovodstvenim.
Osobni podaci koji se prikupljaju čuvaju se koliko je potrebno za ispunjenje svrhe prikupljanja i obrade podataka. Podaci o klijentima navedeni u Izjavi o suglasnosti klijenta koji se prikupljaju u svrhu slanja obavijesti o uslugama tvrtke Vanadis Travel j.d.o.o. i njene promidžbe čuvaju se do povlačenja suglasnosti od strane vlasnika osobnog podatka, a najkasnije do isteka dvije godine od datuma posljednjeg kontakta.
Odgovorne osobe koje imaju pravo i ovlast pristupa osobnim podacima koje prikuplja tvrtka Vanadis Travel j.d.o.o. obvezuju se potpisom Izjave o čuvanju povjerljivosti na trajno čuvanje povjerljivosti osobnih podataka i postupanje sukladno važećem zakonodavstvu.
Vaši se osobni podaci mogu proslijediti / prepustiti određenim ugovornim partnerima tvrtke Vanadis Travel j.d.o.o. ukoliko ih tvrtka Vanadis Travel j.d.o.o. odluči angažirati. Naime, možemo angažirati određene partnere za ispunjenje naših obaveza (primjerice, računovodstveni servis) i usluga, upravljanje našim online nastupom te ispunjenje neke od svrha navedenih u ovoj Izjavi. Vaši će se osobni podaci proslijediti ugovornom partneru tvrtke Vanadis Travel j.d.o.o. ako su oni potrebni za izvršenje određene usluge/aktivnosti koja je vezana za Vas. Navedene ugovorne partnere birat ćemo pažljivo kako bismo osigurali zakonitu i sigurnu obradu podataka. Nadalje, navedeni ugovorni partneri bit će obvezni koristiti Vaše osobne podatke samo za određene svrhe u skladu s našim uputama te u skladu s hrvatskim zakonskim odredbama o zaštiti osobnih podataka. Korištenje podataka od strane ugovornih partnera u neke druge svrhe je isključeno.
U iznimnim slučajevima, aktivnosti tvrtke Vanadis Travel j.d.o.o. mogu i prelaziti granice države. Prijenos Vaših osobnih podataka u države članice Europskog gospodarskog prostora, u Švicarsku i druge države s odgovarajućom razinom zaštite podataka ne zahtijeva Vaš daljnji pristanak. Međutim, u slučaju da se Vaši osobni podaci prenose u druge države koje nisu gore navedene, tražit ćemo Vašu izričitu prethodnu suglasnost.
Vaše osobne podatke nećemo prosljeđivati drugim osobama osim gore navedenim ugovornim partnerima, jedino ako niste dali svoju suglasnost za to.
S obzirom na prirodu, opseg, svrhu prikupljanja, korištenja i obrade osobnih podataka od strane tvrtke Vanadis Travel j.d.o.o. uključujući činjenicu da prikupljanje, korištenje i obrada nije u velikoj mjeri, niti se prikupljaju posebne kategorije osobnih podataka, tvrtka Vanadis Travel j.d.o.o.. i njene djelatnosti nisu podložni zakonskoj obvezi imenovanja službenika za zaštitu osobnih podataka te tvrtka Vanadis Travel j.d.o.o. nema imenovanog takvog službenika.

6. Pravo opoziva, davanje informacija, promjena podataka i kontakt

Potpisom Izjave o suglasnosti vlasnika osobnih podataka odnosno korištenjem naših internetskih stranica suglasni ste s korištenjem Vaših osobnih podataka na način opisan u navedenoj Izjavi o suglasnosti vlasnika osobnih podataka i ovoj Izjavi o zaštiti podataka.
Ujedno, sukladno važećem zakonodavstvu o zaštiti osobnih podataka i pravima koje Vam ono daje kao vlasniku osobnih podataka, s kojima Vas je tvrtka Vanadis Travel j.d.o.o. upoznala, imate i pravo na pristup, ispravak, brisanje ili ograničavanje obrade svojih osobnih podataka; pravo u bilo kojem trenutku povući Vašu suglasnost za korištenje Vaših osobnih podataka, za ubuduće bez navođenja razloga; kao i pravo na podnošenje prigovora nadzornom tijelu. Povlačenje suglasnosti vrši se pisanim putem (pismom ili e-mailom) na sljedeću javno dostupnu adresu sjedišta tvrtke Vanadis Travel j.d.o.o. Slavonska 2A, 10434 Strmec. Odnosno e-mail: info@nordicpoint.net. Takvo povlačenje onemogućit će buduće korištenje Vaših osobnih podataka od strane tvrtke Vanadis Travel j.d.o.o.
Molimo Vas da se na jednu od ovih adresa obratite ako imate pitanja vezana za korištenje Vaših podataka te u svrhu aktualiziranja i ispravka Vaših podataka.