Susret s vikinzima

Posjetite rekonstruirano najveće zdanje Vikinga ikada pronađeno i pridružite se pravoj vikinškoj gozbi, koju organiziraju Glavni starješina i Gospođa kuće. Kušajte tradicionalnu vikinšku hranu i medovinu, a večer spektakulano privedite kraju kad, uz malo sreće, vidite Polarnu svjetlost!

Cijena: 1000 kn

Luka: Stamsund
Trajanje: 2 h 50 min
Napomena: Udobne cipele i topla odjeća

U Lofotr Viking muzeju rekonstruirana je najveća vikinška građevina ikada pronađena. Izvorna glavna kuća osnovana je oko 500. god. i bila je naseljena sve do oko 900. godine poslije Krista. Ova obnovljena verzija pokazuje niz nalaza iz ove ere.

Poglavar i Domaćica pozivaju vas da im se pridružite na pravoj vikinškoj gozbi u banketnoj dvorani. A vikinška gozba nije potpuna bez medovine. Tijekom zime Vikinzi su podnosili žrtve kako bi se osigurao povratak sunca i svjetla. Doživite čaroliju i uzbuđenje dok žrtvuju bogovima, moleći se da će se sunce vratiti kako bi izbjegao Ragnarok, kraj svijeta. Vani polarna svjetlost treperi preko neba. Kuća vikinškog poglavara nudi savršenu bazu za promatranje fenomena polarne svjetlosti.