Møns Klint

Møns Klint, bijele litice, jedan je od najljepših doživljaja prirode i jedno od Danskih velikih prirodnih čuda!

Monove litice, na vrhu obrasle drvećem, uzdižu se strmo do visine od 128 metara ponad azurno plavog mora sa mliječno-plavim plićacima, obojanima vapnenačkim stijenama. Dok stojite na plaži ispod litice, na trenutak zapazite kako je ljudsko biće malo i neznačajno!

Møns Klint je vrlo popularna turistička destinacija a najpopularnija dolazna točka je GeoCentar, iznad litica, koji ima prometni kafić, suvenirnicu i piknik područje. No, ništa od ovoga ne skreće pozornost od prirodne ljepote litica ili krasnog Klinteskoven šume iza njih, sa svojom mrežom puteva i stazica. Na tri mjesta može se spustiti niz liticu nizom drvenim stazica sa nekih 496 stepenica od plaže do vrha litice. Pogled sa vrha litice na ocean je nezaboravan!

Posjetitelji u invalidskim kolicima ili roditelji s dječjim kolicima neće moći koristiti ovaj put, ali šumski put od 267 metara po rubu litica vodi do vidikovca  Freuchens Pynt, tako da svatko može sudjelovati u jednoj od najvećih doživljaja prirode u Danskoj i na svijetu, Møns Klint.

Na vrhu Mons Klinta nalazi se GeoCenter Møns Klint, središte iskustva za cijelu obitelj, koji govori o uzbudljivoj povijesti danskog geološkog rođenja. GeoCenter Møns Klint također organizira i mnoga događanja, ture i aktivnosti. Također ne propustite Klinteskoven šumu sa njenim prekrasnim bukovim stablima, rijetkim biljnim i životinjskim vrstama i planinama kao što su Aborrebjerg i Timmesøbjerget. Møns Klint također se može doživjeti ronjenjem, biciklom, kajakom, paraglajderom i pod zvjezdanim nebom. Mogućnosti su mnoge kada želite iskusiti Møns Klint svojim vlastitim očima i osjetilima.

Putovanja koja će vas možda zanimati: