Prijestolnice Skandinavije 2024 individualno

Avionom, vlakom, brodom, 10 dana / 9 noćenja

cijelu godinu, individualno

Copenhagen, Oslo, Stockholm i Helsinki

Itinerer

1. dan Dolazak u Kopenhagen

Let za Kopenhagen i smještaj u hotel. Ovo je jedan od najboljih malih gradova na svijetu i s poviješću koja seže unatrag, pun je kulturnih znamenitosti, prekrasnih i značajnih zgrada, šarmantnih vodenih tokova, zanimljivih znamenitosti i muzeja. Prošećite trgovačkom ulicom Strøget, posjetite područje Nyhavn sa živahnim barovima i restoranima i kušajte neke od poznatih novih nordijskih jela. 2 noćenja u Kopenhagenu u hotelu 71 Nyhavn ili sl.

2. dan Plovidba kanalima Copenhagena

Uživajte u vođenom plovidbom kanalima i lukom Nyhavn za drugačiji pogled na glavne gradske znamenitosti. Nakon ture imate još vremena za samostalno istraživanje – možda posjetite kip Hansa Christiana Andersena, palaču Rosenborg i Amalienborg, palaču Christiansborg ili u sezoni poznati zabavni park Tivoli (otvoren od sredine travnja do kraja rujna). 2. noćenja u Kopenhagenu u hotelu 71 Nyhavn ili sl.

3. dan Kopenhagen – Oslo noćnim trajektom

Jutro imate slobodno za uživanje u gradu još nekoliko sati. Možda se pridružite otvorenom autobusu Hop On-Hop Off i odmorite se od šetnje. Ovog poslijepodneva krećete sami do trajektnog terminala za noćno krstarenje za Oslo, s polaskom oko 16.30 sati. Lagano krstarenje tjesnacem Kattegat na putu za Oslo. Na brodu ima ples i zabava osim ako biste radije sjedili na palubi i gledali zalazak sunca. Noćenje u vanjskoj kabini s 2 ležaja, uključujući doručak i večeru na bazi švedskog stola.

4. dan Dolazak u Oslo

Skandinavski doručak na bazi švedskog stola poslužuje se na brodu, dok plovite ljupkim Oslo fjordom do norveške prijestolnice Oslo, s dolaskom oko 09.30 sati. Dolazak u hotel da predate  prtljagu. Ostatak dana slobodno vrijeme. Možda posjetite Norveški muzej kulturne povijesti, Munchov muzej ili Pomorski muzej. Obavezno prošećite starim područjem pristaništa Bryggen, koje je sada užurbano središte kafića, barova i restorana na otvorenom. Dvije noći u Oslu u Clarion Hotel The Hub ili sl.

5. dan Razgledavanje grada Osla

Ovog jutra krenite prema centru grada kako biste se pridružili panoramskom obilasku grada, koji uključuje zaustavljanje za fotografiranje na skakaonici Holmenkollen i vođeni obilazak parka skulptura Vigeland. Na kraju obilaska bit ćete ostavljeni u središtu grada, odakle možete sami krenuti do svog hotela. Daljnje vrijeme za istraživanje u slobodno vrijeme – možda posjetite fantastično arhitektonsko remek-djelo kao što je zadivljujuća Opera House ili krenite u vođeni obilazak Kraljevske palače. 2. noćenje u Oslu u Clarion Hotelu The Hub ili sl.

6. dan Oslo – Stockholm vlakom

Doručak u hotelu nakon čega krečete prema glavnoj željezničkoj stanici. Krečete iz Osla vlakom prema švedskoj granici i u divnu ruralnu pokrajinu Värmland, kako biste stigli u grad Karlstad na jezeru Vänern, najvećem jezeru u Švedskoj. Vlak zatim nastavlja kroz krajolik šuma i pjenušavih jezera do glavnog grada Švedske.

Po dolasku, sami se uputite prema svom hotelu. Stockholm je bez sumnje jedna od najljepših prijestolnica svijeta; izgrađen na 14 otoka i zaštićen od mora arhipelagom Skärgården. Možda istražite uske popločane ulice Gamla Stana, posjetite Kraljevsku palaču, zgrade parlamenta i još mnogo toga. 2 noćenja u Stockholmu u hotelu Reisen ili sl.

7. dan Razgled Stockholma

Danas uskočite u autobus Hop On-Hop Off za razgledavanje i istražite prekrasne atrakcije glavnog grada Švedske. Ovo razgledavanje autobusom počinje od Kraljevske opere i zaustavlja se na svim najljepšim i najpoznatijim mjestima u Stockholmu. Stari grad sa svojim svjetski poznatim šarenim kućama, staro kraljevsko lovište Djurgården ili južni otok Södermalm sa svojom modernom urbanom atmosferom. Posjetite i razgledajte znamenitosti i muzeje svojim tempom – uđite i izađite iz autobusa koliko god puta želite. Alternativno (ovisno o sezoni) pridružite se razgledavanju brodom iz središta Stockholma kroz kanal Djurgården. Pogledajte povijesne građevine, muzeje, zelene površine i nevjerojatan pogled na horizont Stockholma koji se može vidjeti samo s vode. 2. noćenje u Stockholmu u hotelu Reisen ili sl.

8. dan Stockholm – Helsinki noćnim trajektom

Doručak u hotelu i slobodno jutro u Stockholmu – možda je vrijeme za kupovinu jedinstvenih švedskih kućnih potrepština i dizajna. Ovog poslijepodneva, krenite sami do trajektnog terminala, za ukrcaj na noćni brod za Helsinki, s polaskom u 17.00 sati. Polako plovite Stockholmskim arhipelagom pored brojnih otočića. Na brodu postoji izbor zabavnih sadržaja, trgovina, kasina i barova. Noćenje u dvokrevetnoj kabini, vanjska kabina s kupaonicom, (uz samo korištenje kabine), uključujući buffet doručak i večeru.

9. dan Dolazak u Helsinki i razgledavanje grada

Uživajte u doručku na bazi švedskog stola dok uplovljavate u Helsinki. Po dolasku idite sami do svog hotela kako biste ostavili svoju prtljagu. Helsinki se doista nalazi na raskrižju zapadne i istočne kulture i to se odražava posvuda u ovom zelenom i živahnom malom gradu. Helsinki je 1550. godine osnovao švedski kralj Gustav Vasa kao trgovačko mjesto koje se natjecalo s Tallinnom na jugu. Početkom 19. stoljeća Finska je postala dijelom Rusije. Zatim uživajte u autobusu za razgledavanje Hop On-Hop Off (od svibnja do rujna) ili u panoramskom razgledavanju grada (od listopada do travnja).

Nastavite istraživati ​​sami – možda posjetite Senatski trg, katedralu Uspenskij, dvoranu Finlandia, zgradu parlamenta, novu zgradu opere, Sibeliusov park i spomenik, crkvu u stijeni i lučke tržnice i štandove s plodovima mora. Noćenje u Helsinkiju u Original Sokos Hotel Presidentti ili sl.

10. dan Helsinki – odlazak

Odjava iz hotela nakon doručka i polazak na aerodrom za povratni let.

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: od 2.210 Eur 

single use: od 3.530 Eur
Cijena uključuje:
  • 7 noćenja u hotelima sa 4 zvjezdice sa dnevnim doručkom;
  • noćenje trajekt Kopenhagen-Oslo vanjska kabina s privatnim sadržajima uklj. večera i doručak;
  • standardna klasa vlaka Oslo-Stockholm uključujući rezervaciju sjedala; trajekt za noćenje Stockholm-Helsinki vanjska kabina s privatnim sadržajima uklj. večera i doručak;
  • uvodna razgledavanja grada Osla i Kopenhagena;
  • 24-satna autobusna karta Stockholm HOHO ili razgledavanje Stockholma brodom (ovisno o sezoni);
  • 24-satna karta za Helsinki HOHO autobus (svibanj-rujan) ili razgledavanje Helsinkija (listopad-travanj).
Cijena ne uključuje:
  • avio-kartu

Praktične napomene

Ova neovisna tura omogućuje vam istraživanje 4 glavna skandinavska grada. Putujte iz Kopenhagena u Oslo, potom u Stockholm i Helsinki, vlakom i noćnim trajektom. Vaši izleti uključuju smještaj, prijevoz i uvodno razgledavanje svakog grada.

Pošaljite nam upit

Sviđa Vam se putovanje? Pošaljite nam upit.

Kontaktirat ćemo Vas bez obaveze i odgovoriti na sva Vaša pitanja