Putovanje zrakoplovom, 4 dana / 3 noćenja

svibanj – rujan 2024 polasci svakodnevno

individualno putovanje ili manje grupe

Itinerer

1. dan. Dolazak, razgled otoka Vágar

Dolazak u zračnu luku na let 2 sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom za Farske otoke. Po dolasku u zračnu luku Vágar susret sa vodičem te polazak na turu (na engleskom jeziku). Obilazak, prema mišljenju mještana, najljepšeg otoga arhipelaga. Na današnjem jezeru vidjet ćete Sørvágsvatn jezero, poznato i kao Leitisvatn jezero (najveće jezero na Farskim otocima), Trælanípa (mjesto optičke iluzije: “jezero iznad oceana”), Bøsdalafossur (najveći vodopad u sjevernom Atlantskom oceanu) zatim Trøllkonufingur (stijenu ‘Prst Čarobnice’), i selo Bøur. U Bøuru ćete tamo vidjeti prekrasnu staru tradicionalnu crkvu i prošetati se slatkim starim tradicionalnim kućama s krovovima od travnjaka na kojima se ponekad može vidjeti ovce kako pasu travu, a također ćemo otići do plaže s pogledom na Drangarnir (morska stijena s rupom u sredini) i Tindhólm (vrlo uski otočić sa visokim vrhovima), tada ćete otići do Gásadalura i vidjeti prekrasan vodopad Múlafossur koji vidite na svim razglednicama. Ovdje ljeti možete vidjeti puffine koji se gnijezde te ostale ptice. Trajanje izleta 4 sata. Transfer do smještaja u Torshavnu.

2. dan Torshavn, fakultativni izlet na Mykines

Slobodan dan za razgled glavnog grada Farskih otoka, Torshavna. Opcionalno odlazak na otok Mykines, na Westmanna litice, ljetno obitavalište puffina. Polazak autobusom ispred hotela u 09:00 sati. Autobusom ćemo se uputiti u mjesto Vestmanna gdje ćemo se ukrcati na brod kojim ćemo otići na dvosatnu uzbudljivu vožnju. Ovo je jedan od najpoznatijih i najposjećenijih izleta na Farskim otocima. Plovit ćemo u razne špilje, kroz uske tjesnace te ćemo se približiti vrlo blizu 700 metara visokim stijenama gdje se razne ptice gnijezde, kao što su Tupik (Puffin), Njorke, Fulmarus, Rissa (troprsti galeb). Nekada a ponekad i u današnje doba, lokalni stanovnici su se penjali na vrhove klifova kako bi pokupili ptičja jaja koja se smatraju delikatesom na Farskim otocima. Nakon vožnje brodom vračamo se u luku u Vestmanni gdje ćemo se uputiti u restoran Fjørukrógvin kako bi se okrijepili uz topli ručak. Nakon ručka slobodno vrijeme za razgledavanje ili mali Shopping u obližnjem dućanu. Povratak u hotel oko 14:00 sati. Slobodno poslijepodne, predlažemo obilazak Torshavna te večeru u nekom od restorana u centru grada. Noćenje.

3. dan Izlet ‘Najljepše od Farskih otoka’

Doručak te u 9 sati polazak na najljepši izlet na Farskim otocima. Susret s vodičem ispred hotela te vožnja do povijesnog sela Kirkjubøur, najjužnijeg sela na otoku Streymoy i najvažnijeg povijesnog nalazišta Farskih otoka s ostacima katedrale sv. Magnusa iz oko 1300. godine, Crkve Svetog Olava iz 12. stoljeća i stare seoske kuće Kirkjubøargarður iz 11. stoljeća, koju ista obitelj nastanjuje već 17 generacija. Zatim vožnja sjeverno do prekrasnog sela Saksun s njegovim prirodnim amfiteatrom od litica i zapanjujuće prirode. Za vrijeme oseke je moguće pješačiti pješčanom plažom do oceana. Nakon istraživanja Saksuna, sljedeće stajalište je selo Tjørnuvík, najsjevernije selo na Streymoyu i sada popularno među surferima. Tjørnuvík također ima jedno od najstarijih vikinških groblja na kojem možete vidjeti iskopine originalnog groblja. Ovdje obično trebamo vrijeme za uživanje u našem lunch paketu, dok uživamo u pogledu na kamene formacije “Giant i Hag” na horizontu te vam pričamo legendu vezanu za ove stijene. Zatim krećemo zadivljujućom vožnjom i prolazimo uz najvišu točku na Farskim otocima i spuštamo se u prekrasno i slikovito selo Gjógv. ovdje također možemo dobiti priliku popiti kavu i kolače s mještanima. Potom ćemo se slikovitim putem vratiti do vašeg hotela, s obiljem mogućnosti za fotografiranje na putu i upoznat ćemo vas s nekim legendama i mitovima koji obiluju ovom čarobnom zemljom. Trajanje izleta 7 sati.

4. dan Povratak kući

Odjava iz hotela te odlazak u zračnu luku Vágar i let kući.

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi: od € 1.420

Cijena uključuje: povratni let, pristojbe zračnih luka, ručna prtljaga 8kg, predana prtljaga 23 kg, piće na letu, transferi, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4*, boravišne pristojbe, izlet dan 1 i dan 3)

Fakultativni izleti:

– Vestmanna „ptičje stijene“: € 160 (7 h)
– Jahanje islandskih konja € 70 (1,5 h)
– hiking do Kallur svjetionika i Sjeverni otoci  € 205 (10,5 h)

* Doplata za jednokrevetnu sobu € 170

Uvjeti plaćanja:

50% – u vrijeme rezervacije
50% – 60 dana prije početka rezervacije

Kod plaćanja kreditnim karticama, primjenjuje se doplata od 4%.

Uvjeti otkazivanja:
  • po uplati depozita, 30% od ukupne cijene aranžmana je nepovratno
  • 61-120 dana prije polaska, 50% od ukupne cijene je nepovratno
  • 60 dana do polaska, 100% iznosa je nepovratno

Vanadis Travel preporučuje ugovaranje paketa putnog osiguranja koje uključuje putno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja te osiguranje putnika od posljedica nezgode. Zatražite ponudu prilikom potvrde rezervacije.

UGOVOR O PUTOVANJU, OPĆI UVJETI I UPUTE ZA TURISTIČKE ARANŽMANE

Praktične napomene

Hotel Førøyar 4*

Izgrađen od strane poznatih danskih arhitekata Friis & Moltke, Hotel Foroyar **** nalazi se oko 2 km od glavnog grada Farskih otoka i fjorda Nolsoy, na koji gledaju prozori hotela. Sobe su uređene u umirujućim tonovima i u svijetlom modernom stilu prema dizajnu Philippea Starcka i Montane.
Na krovu hotela raste trava i ovce pasu u blizini zgrade. Najbliža autobusna stanica udaljena je samo 5 minuta pješice.
Prostrane i udobne sobe hotela nude sve pogodnosti: grijanje, kabelsku i satelitsku televiziju, Wi-Fi, mini bar, sušilo za kosu, sve za pripremu kave / čaja.
Na recepciji se nalazi sef. Doručak i večera nude se u hotelskom restoranu, a pića su dostupna u baru.

Pošaljite nam upit

Sviđa Vam se putovanje? Pošaljite nam upit.

Kontaktirat ćemo Vas bez obaveze i odgovoriti na sva Vaša pitanja