Polarna Svjetlost Island 5 dana

Island 5 dana,  individualni polasci

  rujan 2021 – travanj 2022

5 dana / 4 noćenja
Ekonomična tura sa sveobuhvatnim itinererom i fokusom na Polarnu svjetlost!

Itinerer

1. dan: DOLAZAK NA ISLAND

Transfer autobusom iz zračne luke Keflavík do vašeg hotela. Gradsko središte je malo područje koje karakteriziraju eklektične i šarene kuće, dobra kupovina i restorani, a nedavno je postalo utočište za ljubitelje hrane. Brojni restorani imaju veliku prednost u obilju i dostupnosti domaćih morskih plodova, mesa i divljači. Reykjavik ima mnogo divnih muzeja, uključujući Nacionalni muzej koji prikazuje artefakte od prvog naselja do modernog doba, koji daju izvrstan pregled povijesti i kulture Islanda, Muzej naseljavanja Reykjavika 871 + 2, arheološki je muzej utemeljen oko vikinške duge kuće iz 10. stoljeća, iskopane 2001. Umjetnički muzej u Reykjaviku i Nacionalna galerija vrijedni su posjeta. Noćenje u Reykjaviku.

2. dan: RAZGLED REYKJAVIKA, PLAVA LAGUNA I POLUOTOK REYKJANES 

U 09:00 sati upoznajte svog vodiča i suputnike prije početka ture. Prvo je na redu razgled grada, kako biste vidjeli neke od glavnih zanimljivosti glavnog grada Islanda. Zatim se kreče prema poluotoku Reykjanes s njegovim izvorima, ptičjim liticama, planinama, svjetionicima i ribarskim selima. Na kraju dana, utoplite se u toplim plavim vodama čuvene Plave lagune. Ostajete dvije noći na Južnom Islandu. Navečer uživajte u razgovoru o Aurori sa svojim vodičem. Kada padne mrak, možete potražiti sjevernu svjetlost na nebu iz mraka hotelskih vrtova.

3. dan: JUŽNI ISLAND, OPCIONALNO HODANJE PO GLEČERU
Danas krećemo duž južne obale i stižemo do područja u blizini aktivnog vulkana Eyjafjallajökull, koji leži ispod ledenjaka Eyjafjallajökull. Zaustavljamo se kod visokog, uskog slapa Seljalandsfossa koji se spušta s planine. Zatim posjećujemo Skógar Folk Museum, koji sadrži izvanrednu kolekciju seoskih i domaćih artefakata iz prošlosti Islanda i nekoliko kuća sa travnatim krovom. U blizini se nalazi jedan od najimpresivnijih slapova u zemlji – 60 m visoki vodopad Skógafoss.
Danas popodne možete napraviti fakultativnu šetnju po ledenjaku. Jezik ledenjaka Sólheimajökull proteže se od velikog ledenjaka Mýrdalsjökull, sve do pješčanih ravnica južne obale Islanda. Spektakularno okruženje obilježeno je hrapavim i veličanstvenim formacijama stijena koje je glečer temeljito oblikovao. Na ovoj zabavnoj, sigurnoj i laganoj/umjerenoj šetnji ledenjakom, istražite zemlju čudesa ledenih skulptura, vodenih kotlova, grebena i dubokih pukotina na prekrasnom ledenjaku Sólheimajökull. Dok uživate u svim značajkama ledenjaka, naučit ćete više o ponašanju ledenjaka i njihovom utjecaju na prirodu. Nije potrebno nikakvo iskustvo – vaš stručni vodič za ledenjake naučit će vas kako koristiti gripove i ledenu sjekiru, a biti će s vama u svakom trenutku. Jedinstveno iskustvo šetnje ledenjakom na jednom od brojnih ledenjaka koji se povlače sigurno je ostavilo trajne tragove. Trajanje 3h od toga oko 90 minuta na ledu i 30-40 minuta hoda (u svakom smjeru) od parkirališta do samog ruba ledenjaka. Izlet na ledenjak rezervira se putem vašeg vodiča i mora biti plaćen lokalno u gotovini – cijena izleta je oko 15 000 ISK po osobi (oko 100 Eur).Ako ne želite planinariti ledenjakom, umjesto toga nastavite dalje na jug, gdje se možete prošetati jedinstvenim plažama od crne lave pored nevjerojatnih ptičjih litica na Reynisfjara, u blizini Víka. U večernjim satima slijedi još jedna prezentacija o polarnoj svjetlosti. Ako je noć vedra, možda ćete vidjeti polarnu svjetlost kako se vrti divljim i bezbrižnim plesom na nebu u dramatičnim oblicima, bojama, obrascima i veličinama.
4. dan: GOLDEN CIRCLE I ISLANDSKI KONJI

Danas posjećujete lokalnu konjsku štalu kako biste saznali o islandskom konju, njegovoj povijesti i posebnim osobinama. Zatim nastavljamo do geotermalnog staklenika – Island se uvelike oslanja na geotermalnu energiju i ogromna količina hrane uzgaja se u velikim, grijanim staklenicima. Zatim, dok se približavate geotermalnim poljima Geysir, vidjet ćete kako se para diže iz daljine. Ovdje se nalaze brojni vruči izvori, uključujući i Strokkur koji izbija u intervalima od 5-10 minuta. Nastavljate do Gullfossa (Zlatni vodopad), dvostrukog vodopada koji se spušta 34 m u rijeku Hvítá – prekrasan prizor zimi. Zatim u unutrašnjost do Nacionalnog parka Þingvellir, UNESCO-ve svjetske baštine, prije nego što se vratite na posljednju noć u Reykjavik. Zadnja mogućnost za polazak na turu u potragu za polarnom svjetlosti (opcionalno). Može se rezervirati na licu mjesta kod vašeg vodiča, ukoliko su vremenski uvjeti dobri.

5. dan: REYKJAVIK – KEFLAVIK – ZAGREB

Doručak. Individualni transfer Flybussom iz vašeg smještaja u Reykjaviku do međunarodne zračne luke Keflavik.

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi:  od 5.800 Kn

Doplata za single use: 950 Kn

Cijena uključuje:

– dolazni i odlazni transfer iz zračne luke Keflik do smještaja Flybuss autobusom;
– 4 noćenja s uključenim doručkom (2 noćenja u Reykjavíku i 2 noćenja na selu);
– trodnevna autobusna tura u pratnji vodiča koji priča engleski;
– ulaznica i kupanje u Plavoj laguni (uporaba ručnika uključena);
– ulaznica u Narodni muzej Skógar i kuće sa travnatim krovovima;
– posjet islandskim konjušnicama i geotermalnim staklenicima;
– program Polarna svjetlost sa 2 večeri predavanja, prezentacija, filma i vođenih potraga za polarnom svjetlosti i ponoćnih osvježenja, upotreba tople odjeće i opreme za gledanje sjevernog svjetla kao što su jednostavne hvataljke za cipele sa čepićima protiv klizanja na snijegu i ledu te bljeskalica

Prikazane cijene za turu uključuju povoljan smještaj: Hotel Cabin, Reykjavik (ili slično) i Árhús Cottages, Hella.

Cijena ne uključuje:
  • povratni let do Islanda
Polasci 2021:

01, 03, 08, 10, 15, 17, 22 (na zahtjev), 24 (na zahtjev), 29 (na zahtjev), 31. listopada
05 (na zahtjev), 07 (na zahtjev), 12 (na zahtjev), 14, 19 (na zahtjev), 21., 26., 28. studenog
03, 05, 10, 12, 17, 23 *, 29.** prosinca
* 23. prosinca 2019. polazak ima poseban božićni itinerer i dodatne doplate.
** 29. prosinca 2019. odlazak ima poseban novogodišnji itinerer i dodatne doplate.

Polasci 2022:

02, 07, 09, 14, 16, 21, 23, 28, 30. siječnja
04, 06, 11, 13, 18, 20, 25, 27. veljače
03, 05, 10, 12, 17, 19, 24, 26, 31. ožujka
02. 07. 09. travnja

Uvjeti rezervacije

50% – u vrijeme rezervacije

50% – 60 dana prije početka rezervacije

Kod plaćanja kreditnim karticama, primjenjuje se doplata od 4%.

Uvjeti otkazivanja:
  • po uplati depozita, 30% od ukupne cijene aranžmana je nepovratno
  • 120-60 dana prije polaska, 50% od ukupne cijene je nepovratno
  • 59 dana do polaska, 100% iznosa je nepovratno

Vanadis Travel preporučuje ugovaranje paketa putnog osiguranja koje uključuje putno zdravstveno osiguranje, osiguranje privatne odgovornosti, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja te osiguranje putnika od posljedica nezgode. Zatražite ponudu prilikom potvrde rezervacije.

Pošaljite nam upit

Sviđa Vam se putovanje? Pošaljite nam upit.

Kontaktirat ćemo Vas bez obaveze i odgovoriti na sva Vaša pitanja