8 dana avionom
22.07.-29.07.2022. 
Zaputite se s nama u avanturu na najvećem otoku na svijetu – zemlji inuita, ledenjaka i kitova!

Itinerer

1. dan: ZAGREB – KOPENHAGEN

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Let zrakoplovom Croatia Airlines na redovnoj liniji za Kopenhagen (satnice leta iskazane na dnu programa). Po dolasku u dansku prijestolnicu odlazak na razgled grada panoramski i pješački u trajanju od 4 sata: park Tivoli, gradska vijećnica, dvorac Rosenborg, Kastellet, Morska sirena (simbol grada), impozantna fontana Gefion, Palača Amalienborg (rezidencija danskih kraljeva), lučka četvrt Nyhavn… Odlazak do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u šetnju središtem grada, prema Nyhavnu, najpitoresknijem dijelu grada i najčešćem motivu svih gradskih razglednica, živahnoj i šarenoj četvrti uz samu obalu. Prelazimo most s Nyhavna do Broens Gadekøkken, omiljenog mjesta za jelo, piće i druženje zadnjih nekoliko godina, smješteno između Nyhavna i četvrti Christiania. Riječ je o svojevrsnoj food tržnici na otvorenom, s mnogo štandova s odličnom ponudom hrane iz svih kutaka svijeta. Sigurno ćete uživati u šarenoj, bučnoj, slikovitoj atmosferi izmiješani s lokalcima, uz odličnu hranu i dansko pivo! Povratak u hotel s voditeljem putovanja. Noćenje.

2.dan: KOPENHAGEN – KANGERLUSSUAQ – ILULLISAT

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i transfer u zračnu luku Kastrup na let za Grenland. Let na liniji Kopenhagen – Kangerlussuaq zrakoplovne kompanije Air Greenland, nakon slijetanja u mjesto koje je najveća transportna luka na Grenlandu lokalni let na liniji za Ilulissat. Po dolasku u Ilulissat transfer do hotela i smještaj. Kraće slobodno vrijeme i potom odlazak u pješački razgled Ilulissata s lokalnim vodičem koji će nam opisati ne samo naselje, već ćemo uz njega čuti i kako se živi u arktičkim uvjetima. Ilullisat, nekoć Jakobshavn, inače je turistički najposjećenije mjesto na najvećem svjetskom otoku što Grenland jest. U izvornom jeziku Inuita, Ilullisat se doslovno prevodi kao „ledenjak“. Smješten nekih 350 km iznad Arktičkog kruga u zaljevu koji se zove Disko, grad je s nešto manje od 5000 stanovnika treće najveće mjesto na otoku, a njegov fjord je toliko atraktivan da je zapisan i na listu zaštićenih prirodnih lokaliteta organizacije UNESCO. Slobodna večer. Noćenje.

3. dan: ILULISSAT: izlet EQI LEDENJAK

Doručak. Danas odlazimo na izlet brodom do ledenjaka Eqi. Zvan Eqip Sermia na inuitskom, ledenjak se nalazi nekih 70 km sjeverno od Ilulissata, širok je nekih 4 km, a visok više od 100 metara. Izlet traje otprilike 6 sata i ne silazi se s broda za to vrijeme. Prilazak ledenjaku je nešto riječima teško opisivo, jedinstveno i nezaboravno iskustvo. Kako ćemo mu prilaziti, tako ćemo vidjeti sve više i više leda kako se otkida i pada u morske dubine. Eqi je tzv. aktivan ledenjak koji se konstantno miče i pomiče i budemo li sretni, vidjet ćemo i poveći komad kako se lomi. Povratak u Ilulissat u poslijepodnevnim satima i slobodan ostatak dana za istraživanje mjesta i osobne programe. Noćenje.

4. dan: ILULISSAT: izlet MORSKI SAFARI – GLEDANJE KITOVA i KALAALLISUUT

Doručak. Danas poslije doručka upućujemo se u Disko zaljev na vrlo popularan izlet: gledanje kitova! Ilulissat se ponosi time što u njegovom zaljevu ljeti ima više kitova nego santi leda, a Disko je poznat kao more leda, ali ljeto dovede veliki broj kitova što čini odlazak na safari vrlo atraktivnim, a obale Grenlanda pouzdanim mjestom za takav izlet. Vidjet ćete više vrsta tih inteligentnih životinja, od grbavog kita preko perajastog kita, do grenlandskog glatkog kita. Povratak u Ilulissat u poslijepodnevnim satima. Kratko slobodno vrijeme i potom odlazak u Ženski savez, udruženje žena koje je zaduženo za očuvanje raznih tradicija među kojima se ističe izrada poznatog nacionalnog kostima, tzv. Kalaallisuuta, pa ćemo se tamo pobliže upoznati s načinom na koji se ta zanimljiva nošnja izrađuje. Slobodna večer. Noćenje.

5. dan: ILULISSAT – NUUK

Doručak. Odjava iz soba i slobodno jutro prije tansfera za zračnu luku. U 13:25 sati satnica je leta za grenlandski glavni grad Nuuk. Slijetanje planirano u 15:30 sati, transfer u hotel i smještaj u sobe. Odlazak u pješački razgled grada s lokalnim vodičem. Nuuk, nekoć Godthaab, najveće je mjesto na otoku, sjedište Vlade i parlamenta, centar ekonomskog i kulturnog života Grenlanda u kojem živi otprilike trećina cijelog otočkog stanovništva, nešto manje od 19 000 stanovnika. Osnovan 1728. g. kao Godt-Haab (Dobra nada), grad je osnovao kraljevski guverner Claus Paarss. U to je vrijeme Grenland još bio norveška kolonija. U našoj turi upoznat ćemo se s dijelom grada otkud je širenje Nuuka krenulo, Kolonihavnen, a završit ćemo turu u novom dijelu grada, gdje se nalaze današnja Gradska vijećnica i sjedište grenlandskog parlamenta. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan: NUUK: izlet FJORD SAFARI

Doručak. Danas odlazimo na tzv. Fjord Safari, vrlo popuralan izlet u Nuuku. Plovidba na Grenlandu često je vrlo posebno iskustvo, a posebno je lijepo ploviti kroz fjordove. Mirnoća njihovih voda, dok brod kao da klizi po površini, daje vam apsolutan osjećaj slobode kakvu su vjerojatno osjećali i prvi doseljenici na grenlandske obale prije 5 000 godina. Plovidba u kojoj ćemo vidjeti ne samo sante leda kako plutaju oko nas, već je lako moguće da vidimo na njima i tuljane, pa čak i morževe. Izlet traje 4 sata i vodi nas prema Sermitsiaq otoku, odnosno planini. Po povratku u Nuuk slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučujemo obilazak Nacionalnog muzeja u starom kolonijalnom dijelu grada. Noćenje.

7. dan: NUUK – KOPENHAGEN

Rano buđenje. Breakfast box umjesto doručka i rani transfer u zračnu luku, na let prema Kangerlussuaqu. Nastavak leta iz Kangerlussuaqa za Kopenhagen planirano u 12:40 sati. Let prema Kopenhagenu traje nešto manje od pet sati (s vremenskom razlikom od 4 sata), slijetanje planirano u 21:30 sati, transfer u hotel. Noćenje.

8. dan: KOPENHAGEN – ZAGREB

Doručak. Poslije doručka odjava iz hotela i transfer autobusom u zračnu luku Kastrup na let zrakoplovne kompanije Croatia Airlines na redovnoj liniji u 11:20 sati. Planirano slijetanje u Zagreb u 13:10 sati

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
FIRST MINUTE 34.990 kn
Redovna cijena 36.990 kn
Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade!
Cijena uključuje
 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Kopenhagen – Kangerlussuaq – Kopenhagen – Zagreb i Kangerlussuaq-Ilulissat-Nuuk-Kangerlussuaq
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • 7 noćenja s buffet doručkom* u hotelima 3/4* s boravišnom pristojbom: 2 noćenja u Danskoj u Kopenhagenu, 5 noćenja na Grenlandu – 3 noćenja u Ilulissatu i 2 noćenja u Nuuku
 • autobusne transfere prema programu
 • sve izlete prema programu (Eqi ledenjak, Morski safari, Fjord safari, Kalaalisuut)
 • razgled Ilulissata s lokalnim vodičem
 • razgled Nuuka s lokalnim vodičem
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje
Cijena ne uključuje
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja ako nije drugačije navedeno
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 7.490 kn po osobi (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • doplatu za polupansion na Grenlandu (ukupno 5 večera, 2.-6. dan): 2.590 kn – PREPORUČUJEMO!
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
Popusti i doplate:

· 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Uvjeti plaćanja
 • 50% – u vrijeme potvrde rezervacije
 • 50% – 60 dana prije početka putovanja
Uvjeti otkazivanja:
 • po uplati depozita, 40% od ukupne cijene aranžmana je nepovratno
 • 61-120 dana prije polaska, 50% od ukupne cijene je nepovratno
 • 60 dana do polaska, 100% iznosa je nepovratno

Vanadis Travel preporučuje ugovaranje paketa putnog osiguranja koje uključuje putno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja te osiguranje putnika od posljedica nezgode. Zatražite ponudu prilikom potvrde rezervacije.

Rok za prijavu: 15 dana prije puta ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika 25

Praktične napomene

Važne informacije:

– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanija Croatia Airlines i Air Greenland objavljenom u 2021. godine i podložna su promjeni.
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).
– Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom ture, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, odnosno ovisno o vremenskoj prognozi. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala na autobusnim programima, i sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na lokalitetima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.
– Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
– Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
– Program nije prikladan za djecu do četvrte godine života.

Pošaljite nam upit

Sviđa Vam se putovanje? Pošaljite nam upit.

Kontaktirat ćemo Vas bez obaveze i odgovoriti na sva Vaša pitanja