Isklandska netaknuta priroda savršen je krajobraz za avanturističke entuzijaste i ljubitelje prirode.  Mahovinom pokriveni vulkani, zapanjujući glečeri, vruća vrela i moćni slapovi pružaju spektakularnu pozadinu dok se krećete iz jednog spektakularnog područja do drugog.

Postoje gotovo beskrajne mogućnosti kada se radi o planinarenju na Islandu, ali mora se dobro znati put i biti u stanju pratiti vremensku prognozu za područje na koje se putuje.

Više od polovice Islanda nalazi se iznad 400 metara, a njegova površina je šarena i valovita kao i njezina podzemna unutrašnjost. Ovisno o tome koji se planinski vrh ili brdo odaberu za planinarenje, može se naići na vruće geotermalne izvore, predivne vodopade ili čak ugodne planinske kolibe u jednom potezu.

Island je jedno od rijetkih mjesta gdje možete uhvatiti rijedak pogled na Zemljinu unutrašnju tektonsku aktivnost, s obzirom da je otok smješten odmah na srednje-atlantskom grebenu. Island je u biti brdovit, vulkanski otok koji kontinuirano nastaje dinamičkom geotermalnom aktivnošću u zoni rascjepa te time pruža mogučnosti za neke fascinantne vidike kao i ostvarenje snova svakog planinara!