Trčanje na Islandu

Island ima sve što je potrebno – prekrasan krajolik, izvrsne staze za trčanje i klimu koja je savršena za trčanje na ugodnom i čistom zraku! U glavnom dijelu regije najbolje i najslikovitije staze za trčanje mogu se naći uz obalu, samo nekoliko metara od oceana i daleko od ulice. Gdje god da se nalazite, samo izađite van i naći ćete se svega nekoliko minuta od najljepših trkaćih staza i krajolika na svijetu.

Ako se nalazite u Reykjavíku, možete se voziti duž obale južno od Reykjavíka, oko Elliðaárdalura na istoku, a zatim na sjevernu stranu Reykjavíka uz ocean – i preko 20 kilometara – sa samo jednim prelaskom ceste!

Jedna od prednosti male zemlje je da nema puno automobila, tako da je lako pronaći dobre staze bez prometa. Reykjavik također ima šarm blizine prirodi, tako da ne morate dugo voziti do lijepih i izazovanih staza. Čak i u Reykjaviku morate samo 5 minuta voziti do nekih od najvećih staza. Na rubu grada je Heiðmörk, sa desetcima kilometara dobrih šumskih staza. Ovdje je najbolje doći ljeti jer ova staza može biti malo teža zimi.