Zapadni Island

Geološki, Zapadni Island je jedna od najrazličitijih regija u zemlji. Njegova prirodna čuda pružaju gotovo cjeloviti uzorak svih onoga što Island ima za ponuditi, od vulkana i veličanstvenih slapova do raznolike flore i faune, zato ga od milja i nazivaju ‘Island u malom’. Regija se također ponosi brojnim izvanrednim povijesnim znamenitostima, a kratke udaljenosti između popularnih destinacija pomažu turistima da uživaju u ovom području na ugodan način u bilo kojem godišnjem dobu. Kroz spektakularni krajolik i blizina Reykjavika na zapadnom Islandu regija je izvrsna prva stanica za ljude koji putuju izvan glavnog grada, a neke od zapadnih prirodnih i kulturnih znamenitosti mogu se čak postići na jednodnevnim izletima iz glavnog grada, iako je puno užitka smještaj i druge usluge omogućuju pozivanje boravaka unutar same regije.

Najveća skupina prirodnih atrakcija nalazi se u Nacionalnom parku Snæfellsjökull, koji obuhvaća ne samo dionice intrigantne obale, već i nadzemni Snæfellsjökull, ogroman vulkan koji pokriva glečer. Ovaj mistični prizor inspirirao je umjetnike i pjesnike kroz stoljeća.

Vulkan i ledenjak Snæfellsjökull smatra se za jedno od sedam snažnih energetskih centara u zemlji a služilo je kao postavka klasičnog romana Julesa Vernea ‘Voyage au centru de la Terre’ (Putovanje u središte Zemlje). Godine 2008., pet općina na dugačkom poluotoku Snæfellsnesu dobilo je nagradu Earth Check kao održiva zajednica.