Avantura u Laponiji all-inclusive

8 dana/7 noćenja, zrakoplovom
Polasci subotom i nedjeljom od 10.1. do 9.4.2025.
Pustolovni tjedan na sjeverozapadu Laponije, gdje se pogled gubi u neizmjernosti njegovih snježnih krajolika. Idealno mjesto za uzbudljive izlete i aktivnosti na snijegu, kao što su vožnja psećom zapregom, snowmobile safari ili vožnja zapregom sobova. Večer u sauni i spa s divnim pogledom na snježno prostranstvo upotpunjuje doživljaj!
Putovanje pogodno za parove, obitelji ili manje grupe.

Itinerer

1. dan Dolazak u Laponiju

U navedeno vrijeme, odlazak redovitim letom prema Kittilä, preko Helsinkija. Dolazak u zračnu luku Kittilä i transfer do hotela Jeris (45min). Resort se nalazi na obalama jezera Jeris okružen prekrasnim šumama i pored Nacionalnog parka Pallas. Kratkom šetnjom uz jezero možete uživati ​​u prekrasnom pogledu na brežuljke Nacionalnog parka. Večera u hotelskom restoranu. Prva noć u Muoniu.

2. dan Husky safari i polarna svjetlost

Nakon doručka slobodni ste istražiti prekrasno okruženje Jeris Resorta. U podne će ručak biti poslužen u hotelu.
Poslijepodne ćete ići na farmu huskija. Ovdje će vam vodič objasniti kako je fascinantan svijet ovih lijepih životinja te će vas uvesti u umjetnost mushinga – vještinu upravljanja saonicama sa psećom zapregom. Nakon 17 km vožnje zapregom  (2 osobe po sanjkama), tijekom koje ćete uživati ​​u idiličnim prizorima prolaska kroz finsku šumu zimi, vratit ćete se na večeru u hotel.
Navečer će vam vodič pričati o fenomenu fascinantne sjeverne svjetlosti; što ona jest, neke znanstvene podatke, a prije svega priče i legende koje su skrivene iza njih! Šetnjom ćete stići do mjesta promatranja polarne svjetlosti te, uz čašu vruće čokolade oko krijesa, strpljivo čekati da se ova tajanstvena dama pojavi na nebu. Noćenje u hotelu Jeris.

Dan 3 nordijsko skijanje i snowshoeing

Doručak u hotelu. Ujutro ćemo napraviti izlet s skijama, jednom od najstarijih oblika prijevoza u Laponi. Na kraju, hrana će biti poslužena u hotelu. Popodne ćemo napraviti jednu od najpopularnijih aktivnosti u zemlji: nordijsko skijanje. Staze počinju odmah pored hotela, nakon što je ispravno opremljen, naš vodič će nas naučiti osnovnim tehnikama ovog veličanstvenog sporta i to možemo provesti u praksi. Vratite se u hotel gdje ćemo uživati ​​u vrućoj sauni. Večera i noći u hotelu Jeris.

4. dan Reindeer Safari i ledeni restoran

Nakon doručka autobusni transfer do farme Torassieppi Reindeer (vrijeme putovanja je oko 10 minuta). Po dolasku na ovu staru laponsku farmu, gdje je obitelj pastira živjela još od devetnaestog stoljeća, posjetit ćete mali muzej s instrumentima ovog drevnog i tradicionalnog obrta koji će vam pomoći da razumijete i upoznate život sobova. Potom ćete vidjeti sobove i napraviti kratku vožnju zapregom (3 km). Imati ćete također i priliku okušati sreću i  pokušati uloviti soba lasom, kako to obično rade pastiri. Kratkom šetnjom dolazi se do “Zimskog sela” gdje se nalazi Ledeni bar i Ledeni restoran gdje ćete moći razgledati impresivne ledene skulpture. Ručak će biti poslužen u Ledenom restoranu, nakon čega ćete se vratiti autobusom do hotela.

5. dan Nordijsko skijanje i motorne saonice

Nakon doručka krečete na jednu od najzabavnijih aktivnosti – nordijsko skijanje. Staze počinju već pored hotela a vodič će vas naučiti osnovama nordijskog skijanja. Nakon aktivnosti, ručak će biti u hotelskom restoranu.
U poslijepodnevnim satima, sudjelovati ćete u jednu od svakako najpopularnijih aktivnosti Laponije -vožnji motornim saonicama! Nakon pažljivog slušanja uputa o vožnji, a naročito o sigurnosnim pravilima, spremni smo započeti ovaj fantastičan izlet kroz snježne šume i smrznuta jezera, uživajući u krajoliku i brzini (2 osobe po motoru). Večera i noćenje u hotelu Jeris.

Dan 6 i 7 slobodni dan

Imate dva slobodna dana da nastavite vježbati i poboljšati skijaško trčanje ili snowshoeing.
U poslijepodnevnim satima možete se opustiti u hotelu i posjetiti Artic Spa i uživati ​​u dimnoj sauni. Puni pansion.
Posljednja večer bit će i posebna večera s tipičnim laponskim jelima. Noćenje u hotelu.

8. dan Povratak iz Kittilä

Doručak i transfer do zračne luke Kittilä te let do odredišne destinacije, preko Helsinkija. Dolazak i završetak putovanja.

Cjenik

Cijena od €1.860 po osobi
U cijenu je uključeno:
 • Dolazni i odlazni transferi
 • 7 noćenja u hotelu Jeris (soba ili kabina prema izboru)
 • Puni pansion (od večere prvog dana do doručka na dan 8)
 • Tipična laponska večera
 • Snowmobile Safari 30 km. (2 osobe po motoru)
 • Husky Safari 17 km. (2 osobe po sanjkama)
 • Posjet farmi sobova te 3 km vožnja saonicama sa jelenjom zapregom i posjeta “Snježnom selu”
 • Snowshoeing i skijaško hodanje
 • Izlet ‘Lov na polarnu svjetlost’
 • Svi izleti naznačeni u programu imaju kvalificiranog vodiča na engleskom jeziku
 • Potpuna oprema potrebna za izlete (termalni odijelo, čarape, rukavice, čizme, kapa)

Moguća nadoplata za korištenje Arctic Spa tijekom boravka (Arctic Sauna World Weekly Pass) 100 Eur

Cijena NE uključuje letove! U vrijeme rezervacije ćemo vam ponuditi najpovoljniju kombinaciju prema datumu polaska.

Uvjeti plaćanja

50% – u vrijeme rezervacije

50% – 60 dana prije početka rezervacije

Kod plaćanja kreditnim karticama, primjenjuje se doplata od 4%.

Uvjeti otkazivanja:
 • po uplati depozita, 30% od ukupne cijene aranžmana je nepovratno
 • 61-120 dana prije polaska, 50% od ukupne cijene je nepovratno
 • 60 dana do polaska, 100% iznosa je nepovratno

Vanadis Travel preporučuje ugovaranje paketa putnog osiguranja koje uključuje putno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja te osiguranje putnika od posljedica nezgode. Zatražite ponudu prilikom potvrde rezervacije

UGOVOR O PUTOVANJU, OPĆI UVJETI I UPUTE ZA TURISTIČKE ARANŽMANE  

 

Pošaljite nam upit

Sviđa Vam se putovanje? Pošaljite nam upit.

Kontaktirat ćemo Vas bez obaveze i odgovoriti na sva Vaša pitanja