Iglu avantura u finskoj Laponiji

7 dana zrakoplovom
Polasci dnevno od siječnja do kraja travnja
Jedno od naših najzanimljivijih putovanja! Dolazak na krajnji sjever te boravak u Kakslauttanenu, spektakularnom kompleksu gdje se može spavati u kabinama, staklenim igluima, pa čak i u igluima od leda – prvoklasna je avantura! Sve to usred zapanjujuće zimske djevičanske prirode, uz vožnju motornim sanjkama i saonicama sa psećom zapregom.

Itinerer

Fotografije naših putnika:

1. dan Let za Ivalo (Laponija) i noć u Kristalnim Igluima

Let preko Helsinkija za Ivalo, najsjevernije zračne luke u Finskoj, na sjeveru Laponije. Po dolasku, transfer do rezorta Kakslauttanen. Ova noć će biti iznimno iskustvo jer ćete je provesti u staklenom igluu (Kristalni Iglu) koji će vam omogućiti promatranje polarne svjetlosti (bude li sreće) iz udobnosti vašeg kreveta u igluu s grijanjem i WC-om. Večera i noćenje.

Dan 2 Safari saonicama sa psećom zapregom

Doručak i početak husky safarija. Izlet traje cca. 4 sata. Po dolasku ćete dobiti uvod u mushing (način upravljanja psećom zapregom). Potom se ulazi u prekrasne i spektakularne šume regije. Tijekom safarija napravi se lagani ručak oko krijesa kad god vrijeme dopusti. U popodnevnim satima povratak u kabine i ostatak dana slobodno. Večera i noćenje u drvenoj kolibi u Kakslauttanenu.

3. dan Safari motornim sanjkama

Doručak i novi safari dan (oko 4 sata). Danas ćete uživati ​​u vožnji motornim sanjkama na prekrasnom brdu Kaunispää, na 435 metara nadmorske visine, odakle se mogu promatrati impresivni i spektakularni krajolici i šume koje pruža ova finska regija. Ako je vrijeme na vašoj strani, moći ćete uživati ​​u ručku usred laponske prirode. U popodnevnim satima povratak u kabine i ostatak dana slobodno. Ako ste se prijavili na izlet Lov na Auroru sobovskom zapregom’, večer ćete provesti u snježnoj idili i, budete li imali sreće, promatrajući polarnu svjetlost. Večera i noćenje u drvenoj kolibi u Kakslauttanenu.

4. dan Noć u laponskim igluima

Slobodan dan da uživate i opustite se u najvećoj finskoj sauni na svijetu i posjetite atrakcije ovog kraja. Povećati avanturu može još jedan uzbudljivi dan na safariju sobovima (nije uključen) gdje možete naučiti više o kulturi Samíja. Ili pak posjeta Djedu Mrazu u njegovom novom domu u Kakslauttanenu, Santa’s Resort. Ondje će vas primiti zajedno s gospođom Mraz i njegovim prijateljima vilenjacima koji će vam poslužiti vruće napitke i neke domaće kolače.
U poslijepodnevnim satima, povratak prema igluima od leda kako biste uživali u jedinstvenom iskustvu – ovu noć spavati ćete u autentičnom ledenom igluu gdje će led biti vaš jedini krov! Bit će to, međutim, vrlo udobno iskustvo jer su kreveti potpuno izolirani termo vrećama i sobovim kožama. Večera i smještaj. (Izgradnja iglua od leda uvijek ovisi o vremenskim uvjetima, obično su spremni do kraja prosinca).

5. dan Rovaniemi

Doručak i polazak autobusom za Rovaniemi (3h30). Smješten uz Arktički krug, Rovaniemi je moderni grad za pravi zimski događaj. U gradu se nalazi ‘pravi’ finski Djed Mraz i mnoge atrakcije od velikog interesa. Posebno vrijedan spomena je muzej Artikum, koji na zabavan način prikazuje život na Arktiku. Slobodno vrijeme za posjet gradu te Djedu Mrazu, njegovom najpoznatijem stanovniku. Noć u hotelu u Rovaniemiju.

6. dan Rovaniemi

Doručak i slobodan dan za posjet ovom interesantnom gradu te razgled ostatka atrakcija koje Rovaniemi skriva. Alternativno, moguće je rezervirati neki od izleta kao što je Aurora Ice Floating, hodanje na krpljama, Winter tobogganing, ribolov na zaleđenom jezeru ili slično. Noćenje u hotelu.

7. dan Let iz Rovaniemija

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do zračne luke Rovaniemi te let do vašeg odredišta preko Helsinkija.

________________________

* program je fleksibilan te ga je moguće modificirati prema vašim željama / potrebama u okviru postojećih mogućnosti.

Cjenik

Cijena od €2.500,00 po osobi
U cijenu je uključeno:
 • u polasku let do Ivaloa i povratno let iz Rovaniemija
 • zrakoplovne pristojbe
 • administrativni troškovi
 • transfer iz zračne luke Ivalo u Kakslauttanen.
 • autobusni prijevoz Kakslauttanen – Rovaniemi
 • 1 noć u ‘kristalnom’ igluu s WC-om i grijanjem. Polupansion.
 • 2 noći u udobnim drvenim kabinama s kuhinjom i privatnom saunom u Kakslauttanenu, uključen doručak i večera.
 • 1 noć u igluu od leda, uključujući termalne vreće. Polupansion.
 • svi navedeni izleti s potrebnom opremom (motorne sanjke i pseća zaprega).
 • Osiguranje od svih rizika s franšizom od 800 eura za motorne sanjke.
 • 2 noći u hotelu 4* u centru Rovaniemia s uključenim doručkom
Napomene:
 • Za samostalnu vožnju motornih sanjki potrebno je imati važeću vozačku dozvolu
 • Svake motorne sanjke imaju osiguranje i franšizu.
 • Na motornim sanjkama ima mjesta za 2 osobe.
 • Djeca mlađa od 18 godina ne smiju sama voziti motorne sanjke

 Opcionalne dodatne aktivnosti:

 • Lov na polarnu svjetlost sa sobovskom zapregom (2h) €145
 • Cjelodnevni izlet na jezero Inari sa ribolovom na ledu, motorne sanjke i kultura Sami naroda (9h) €240
 • Jahanje konja (2h) €150 

U Rovaniemiu:

 • Santa Claus Safari (10:00 – 16:00) €240(posjet farmi sobova motornim sanjkama, vožnja sobovskom zapregom, ceremonija prelaska Arktičkog kruga + certifikat, posjet Selu Djeda Mraza)
 • Posjeta selu Djeda Mraza sobovskom zapregom (4 h) €172

Uvjeti plaćanja

50% – u vrijeme rezervacije

50% – 60 dana prije početka rezervacije

Kod plaćanja kreditnim karticama, primjenjuje se doplata od 4%.

Uvjeti otkazivanja:
 • po uplati depozita, 30% od ukupne cijene aranžmana je nepovratno
 • 61-120 dana prije polaska, 50% od ukupne cijene je nepovratno
 • 60 dana do polaska, 100% iznosa je nepovratno

Vanadis Travel preporučuje ugovaranje paketa putnog osiguranja koje uključuje putno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja te osiguranje putnika od posljedica nezgode. Zatražite ponudu prilikom potvrde rezervacije.

Pošaljite nam upit

Sviđa Vam se putovanje? Pošaljite nam upit.

Kontaktirat ćemo Vas bez obaveze i odgovoriti na sva Vaša pitanja