Nordkap, Rovaniemi i Laponija 2024

NORDKAP, ROVANIEMI I LAPONIJA 2024.

25 – 30.06.2024. garantirani polazak
Putovanje avionom do Nordkapa, najsjevernije točke Europe
6 dana, 5 noćenja putovanje avionom i autobusom
Vrijednost više: uključena ulaznica za Nordkap!

Itinerer

1. DAN ZAGREB – ROVANIEMI

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci u Zagrebu kod šaltera informacija dvasata prije odlaska zrakoplova. Let s presjedanjem do Helsinkija. Nastavak putovanja letomprijevoznika Finnair prema sjeveru. Dolazak u zračnu luku Rovaniemi. Transfer do hotela ismještaj u sobe. Mogućnost večere u hotelu uz doplatu. Noćenje.

2. DAN ROVANIEMI – SJEVER FINSKE – SKIJALIŠTE LEVI/ SIRKKA

Doručak. Odlazak iz hotela u Rovaniemiju. Ubrzo ćemo prijeći crtu sjevernog polarnog kruga. Krećemo u divlju rijetko naseljenu unutrašnjost i otkrivamo neodoljivu ljepotu dalekog sjevera. Ogromne rijeke bogate ribom s velikim brzacima i rijetkim ribičima, guste šume i prva stada sobova na našem putu prate nas na našem putovanju unutar područja sjevernog polarnog kruga. Putovanje uz zaustavljanje na najljepšim panoramskim točkama finske Laponije. Smještaj u hotel u najpoznatijem finskom skijalištu Levi koje i u ljetnim mjesecima puža mogućnosti za šetnju u sjevernom krajoliku. Levi je poznat po natjecanjima u Svjetskom kupu u alpskom skijanju. Mogućnost večere u hotelu uz nadoplatu. Noćenje.

3. DAN LEVI/SIRKKA – NORVEŠKA LAPONIJA – OTOK MAGEROYA – NORDKAP

Doručak. Prekrasni pejzaži, stada sobova na putu, neponovljivi osjećaj velike divljine – to je područje Laponije! Preko nacionalnog parka i divlje visoravni Sennaland dolazimo do otoka Mageroya koji je povezan tunelom ispod mora s kopnom. Vožnja kroz otok obrastao mahovinom i s brojnim malim jezercima do stijene Nordkapa (uključena ulaznica za Nordkap centar). U centru na stijeni nalazi se poštanski ured, kapelica, suvenirnica i panoramsko kino -no najveći je doživljaj naći se ispod simbola Nordkapa – zemaljske kugle (noći u to doba godine nema ili je jedva primjetna mala razlika u količini dnevne svjetlosti). Poseban je osjećaj kad između Vas i Sjevernog pola više nema čvrstog kopna – došli smo na najsjeverniju točku dalekog sjevera! Smještaj u hotel na otoku Mageroya. Mogućnost večere u hotelu uz doplatu. Noćenje.

4. DAN OTOK MAGEROYA – KARASJOK – JEZERO INARI – NACIONALNI PARK PYHA LUOSTO

Doručak. Odlazak s otoka Mageroya. Vožnja uz obalu Olderfjorda uz plaže dalekog sjevera, te dalje uz obale Porsangerfjorda, jednog od najvećih sjevernih norveških fjordova. Zaustavljanje u Karasjoku, središtu norveške Laponije I sjedištu parlamenta Sami naroda, podignutom u obliku šatora. Povratak u Finsku. Posjet jezeru Inari, jednom od najvećih finskih jezera (poznatom iz križaljki). Veliko finsko jezero sa stotinama otočića i stijena vrlo je slikovito i okruženo nomadskim područjem uzgajivača stada sobova. Nastavak vožnje kroz romantične sjeverne krajolike i smještaj u tipični laponski hotel uslijed velikih prirodnih ljepota nacionalnog parka Pyha – Luosto. Mogućnost večere u hotelu uz doplatu. Noćenje.

5. DAN NACIONALNI PARK PYHA LUOSTO – CRTA POLARNOG KRUGA I DJED BOŽIĆNJAK – ROVANIEMI

Doručak. Posjet selu djeda Božićnjaka, u blizini Rovaniemija koje se nalazi na crti sjevernog polarnog kruga. U poštanskom uredu možete poslati čestitke koje će doći na Božić, kupiti tipične suvenire, fotografirati se s Djedom Božićnjakom i njegovim pomoćnicima. Smještaj u hotel u Rovaniemiju gradu koji je gradio i slavni finski arhitekt Alvar Aalto. Šetnja gradskim središtem s voditeljem putovanja. Mogućnost večere u hotelu uz doplatu. Noćenje.

6. DAN ROVANIEMI – ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme do odlaska transfera do zračne luke u Rovaniemiju. Odlazak zrakoplova Finnaira prema Helsinkiju i nastavak putovanja letom iz Helsinkija. prema

Frankfurtu. Odlazak iz Frankfurta letom Croatia airlinesa prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

Cjenik

Cijena po osobi u EUR:

datum polaska

25 – 30.6.2024.

First Minute cijena

1.990 Eur

Redovna cijena

2.190 Eur

Cijena uključuje:
 • prijevoz zrakoplovima s uključenim pristojbama
 • transfere zračna luka Rovaniemi – hotel – zračna luka Rovaniemi
 • smještaj u hotelima 3/4*  u dvokrevetnim sobama na osnovi 5 noćenja s buffet doručkom
 • smještaj na osnovi 2 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3/4* u Rovaniemiju u Finskoj
 • smještaj na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3/4* na skijalištu Sirkka/Levi u Finskoj
 • smještaj na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom u hotelu turističke kategorije na otoku Mageroya u Norveškoj
 • smještaj na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom u hotelu 3/4* na području nacionalnog parka Pyha-Luosto u Finskoj
 • prijevoz autobusom na turi po Laponiji
 • ulaznicu za Nordkap centar
 • voditeljicu/voditelja putovanja s velikim iskustvom vođenja na skandinavskim turama
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
 • troškove organizacije i realizacije putovanja
Cijena ne uključuje:
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike kojie nisu izrijekom navedene kao uključene (informacije kod voditelja putovanja)
  dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)

 • putno osiguranje

Doplate i popusti:

Doplata:

 • Doplata za 5 večera u 3 slijeda ili buffet večera u skandinavskim hotelima, doplata moguća isključivo prilikom rezervacije putovanja( preporučujemo! ): 245 EUR

 • Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi: 295 EUR

Popusti:

Mogućnost smještaja u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem u hotelima i u trokrevetnoj unutarnjoj kabini na brodu bez popusta.

VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM  REZERVACIJE ARANŽMANA:

Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

Informacije o letu:

OU 410 Zagreb 07:40 Frankfurt 09:15

AY 1412 Frankfurt 11:30 Helsinki 14:55

AY 535 Helsinki 16:00 Rovaniemi 17:15

AY 534 Rovaniemi 14:15 Helsinki 15:30

AY 1415 Helsinki 16:55 Frankfurt 18:35

OU 415 Frankfurt 20:45 Zagreb 22:05

Prijevoznik: Finnair/Croatia airlines 25.06.-30.06.2024.

Težina prtljage: po osobi dozvoljen je 1 komad prtljage koja se predaje na šalteru maksimalne

težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu,unošenje tekućina u zrakoplov je

ograničeno. Dozvoljen je jedan komad ručne prtljage po osobi maksimalne težine do 8 kg.

Praktične napomene

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtjevaju upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Pošaljite nam upit

Sviđa Vam se putovanje? Pošaljite nam upit.

Kontaktirat ćemo Vas bez obaveze i odgovoriti na sva Vaša pitanja