Norveška – krstarenje poštanskim brodom 2024

13 dana/12 noćenja putovanje brodom i zrakoplovom

19.09. – 01.10.2024.
garantirani polazak

Krstarenje uz norvešku obalu, otoke i fjordove – jedno od najljepših putovanja brodom na svijetu!

Itinerer

Vrijednost više: uključen puni pansion na brodu i polupansion u hotelu!

1. DAN ZAGREB – BERGEN – BROD

Sastanak s voditeljicom putovanja u zračnoj luci u Zagrebu  kod šaltera informacija u 04.10 sati. Prijava na let LH 1405 za Frankfurt.  Odlazak zrakoplova u 06.10 sati. Dolazak u zračnu luku Frankfurt u 07.50 sati. Nastavak putovanja letom LH 874. Dolazak u zračnu luku u Bergenu u 12.25 sati. Prijevoz autobusom do luke u Bergenu. Prijava za ukrcaj na brod i predaja prtljage. Ukrcaj i smještaj u kabine. Večera. Odlazak broda iz Bergena u večernjim satima.  Noćenje u kabini na brodu.

2. DAN NORVEŠKI FJORDOVI – HJORUNDFJORD – ALESUND – MOLDE

Puni pansion na brodu. Uživajte u nezaboravnoj plovidbi uz obalu Norveške, brojne otoke i zaljeve, fantastične krajolike i slikovite gradove! Ruta plovidbe uz norvešku obalu jedna je od najljepših u Europi. U opisu putovanja navodimo samo dio važnijih luka gdje brod pristaje, broj luka je veći jer brod pristaje u 34 luke…Vožnja broda po Hjorundfjordu. Ovaj se fjord nalazi u blizini poznatog Geirangerfjorda. Fjord je okružen slikovitim planinskim krajolikom, slapovima i ledenjacima. Mjesto Urke u fjordu poznato je ishodište planinarskih tura. Nastavak plovidbe i pristajanje broda u Alesundu, gradu na tri otoka povezana mostovima. Grad je obnovljen početkom 20. stoljeća u stilu secesije uz pomoć njemačkog cara Wilhelma II. Šetnja s voditeljicom glavnom ulicom Kongensgata i uz secesijske palače približiti će Vam znamenitosti ovog grada. Brod će se navečer na kratko zaustaviti i u „gradu ruža“Molde. U ovom gradiću uspijevaju ljeti grmovi ruža, a oko Moldea neki su od najpoznatijih panoramskih fjordovskih krajolika s pogledom na više od 80 planinskih vrhunaca.  Mogućnosti organiziranih izleta uz doplatu na brodu za vrijeme boravka u Hjorundfjordu (razgled malog sela Urke, vođena tura do planinarske farme iznad fjorda, vožnja kajaka). Noćenje u kabini na brodu.

3. DAN   TRONDHEIM

Puni pansion na brodu. Pristajanje broda u Tronheimu, duhovnoj prijestolnici Norveške gdje ćete imati priliku s voditeljicom prošetati gradskim središtem uz povijesne drvene trgovačke kuće i stari most uz obalu rijeke Nidelve do slavne Nidaros katedrale, jedne od najpoznatijih crkvi Skandinavije. Crkva je bila najvažnije hodočasničko mjesta sjevera Europe podignuta iznad groba kralja Olava. Mogućnost organiziranih izleta uz doplatu na brodu za vrijeme boravka u Trondheimu (odlazak na ribarenje u Trondheimfjordu, biciklistička tura gradom itd.). Nastavak plovidbe uz slikovitu obalu ispresijecanu zaljevima, brojnim otocima, usamljenim svjetionicima i slikovitim drvenim kućama. Vrlo je impresivna plovidba „vodenom ulicom” kroz tjesnace Stokksund i Naeroysund gdje se s palube broda možete diviti vještini kapetana i prekrasnim krajolicima na putu prema sjeveru. Noćenje u kabini na brodu.

4. DAN BODO I LOFOTSKO OTOČJE

Puni pansion na brodu. Prijelaz granice sjevernog polarnog kruga. Mogućnost opažanja moćnih morskih orlova u letu, kao i ogranaka velikog ledenjaka Svartisen. Pristajanje broda u gradu i važnoj luci Bodo, gradu poznatom po odlasku hrabrih polarnih istraživača na sjeverne ekspedicije. Bodo je drugi najveći grad sjeverne Norveške. Šetnja s voditeljicom do gradskog središta ili mogućnost izleta uz doplatu na brodu do Saltstraumena, velikih morskih kovitlaca nastalih pod utjecajem snažnih morskih struja.  Plovidba se nastavlja prema Lofotskom otočju. Lofotsko otočje jedno je od najljepših mjesta sjevera Europe. Veličanstveni  otočni krajolici su  u dužini od preko 100 km s povezanim otočićima, tunelima ispod mora, ribarskim drvenim kućicama i omiljenim fotografskim motivom sušenja  bakalara. Zahvaljujući blagoj klimi i izlovu bakalara Lofoti predstavljaju u svojim krajolicima jedan od najpoznatijih fotografskih motiva sjevera. Brod pristaje najprije u luci Stamsund, mogućnost izleta uz doplatu na brodu, autobus će vas provesti kroz unutrašnjost Lofota i ponovo ćete se ukrcati na brod u Svolvaeru, glavnom gradu Lofota. U Svolvaeru je moguća kraća šetnja do glavnog gradskog trga i ribarske luke. Noćenje u kabini na brodu.

5. DAN   TROMSO “PARIZ SJEVERA”

Puni pansion na brodu. Posjet gradu Tromso na otoku Tromsoya „Parizu sjevera“, pravom središtu dalekog sjevera Norveške. Šetnja s voditeljcom i posjet gradskom središtu uz drvenu katedralu, živahnu glavnu ulicu, najsjeverniju katoličku crkvu na svijetu, moguć posjet muzeju Polaria, Polarnoj katedrali svjetlosti ili nekom od drugih gradskih muzeja. Ovdje je i najsjevernije sveučilište na svijetu. Mogućnost izleta uz doplatu na brodu kao što je posjet farmi pasa huskija ili na vidikovac Fjellheisen odakle se pruža prekrasni pogled na grad i arhipelag sjevernih otoka. Oko Tromsa započinje zemlja Samija, stanovnika dalekog sjevera i uzgajivača sobova. Ovdje je bilo središte arktičkog ribarstva, trgovine krznom i drugim bogatstvima sjevera. Plovidba se nastavlja uz pogled na planinski lanac Lyngen, često zvan i Norveškim alpama. Noćenje u kabini na brodu.

6. DAN   NORDKAP NAJSJEVERNIJA TOČKA EUROPE

Puni pansion na brodu. Plovidba divljom obalom norveške Laponije uz pristajanja uz mala ribarska naselja kojima je ovaj brod „žila kucavica“ prometne povezanosti s ostatkom svijeta. Pristajanje u gradiću Honningsvag na otoku Mageroya, jednom od najsjevernih naselja na svijetu. Na ovom je otoku i Nordkap, najsjevernija točka Europe, stijena koja se uzdiže 307 metara iznad mora. Preporučujemo izlet uz doplatu na brodu do Nordkapa, najsjevernije točke Europe. U centru na stijeni nalazi se poštanski ured, kapelica, suvenirnica i panoramsko kino – no najveći je doživljaj naći se ispod simbola Nordkapa – zemaljske kugle. Čudesan je osjećaj kad između Vas i Sjevernog pola više nema čvrstog kopna – došli ste na najsjeverniju točku dalekog sjevera! Postoji i mogućnost izleta uz doplatu na brodu uz magični krajolik otoka Mageroya do ribarskog sela Gjesvaer uz plovidbu brodom do stijena i otoka naseljenih pticama sjevera. Nastavak plovidbe kroz Barentsovo more, na ovom dijelu puta postoji vjerojatnost da ćete vidjeti kitove. Noćenje u kabini na brodu.

7. DAN BARENTSOVO MORE – KIRKENES

Puni pansion na brodu. Plovidba Barentsovim morem pravi je arktički doživljaj. Dolazak u luku Kirkenes. Ovo je mjesto gdje brod mijenja smjer kretanja i kreće prema jugu. U šetnji s voditeljicom  Kirkenesom možete posjetiti crkvu, kao i vidjeti spomenike Crvenoj armiji i doživjeti taj neobičan spoj i miješavinu ruskog i norveškog utjecaja. Postoji mogućnost izleta uz doplatu na brodu odlaskom u ribolov na velike sjeverne rakovice i tipični norveški ribarski ručak. Plovidba uz najveći norveški poluotok Varanger. U luci Vardo nalazi se utvrda Vardohus do koje se može prošetati i u koja je poznata po najvećem progonu vještica u Norveškoj u 17. stoljeću. Brod pristaje u nizu malih usamljenih luka divljeg sjevera. Noćenje u kabini na brodu.

8. DAN   HAMMERFEST – TROMSO

Puni pansion na brodu. Pristajanje u luci Hammerfest na otoku Kvaloya, najsjevernijem gradu na svijetu. Šetnja s voditeljicom do crkve s oslikanim prozorima, gradske vijećnice, portala ledenog mora, šetnja lukom ili panoramskim putem do vidikovca s pogledom na grad. Ovaj je grad daleko na sjeveru, ali je ipak bio prvi grad u Norveškoj s električnom rasvjetom na ulici. Ovdje se možete učlaniti i u Royal and Ancient Polar Bear Society (kraljevski klub polarnih medvjeda). Nastavak plovidbe uz pristajanje uz male gradiće i luke sjevera Oksfjord i Skervoy. Kratko kasno večernje zaustavljanje broda u Tromsu, mogućnost večernje šetnje i izlaska s broda. Noćenje u kabini na brodu.

9. DAN VESTERALSKO I LOFOTSKO OTOČJE

Puni pansion na brodu. Plovidba i pristajanje broda u više mjesta Vesteralskih otoka. S ovih otoka zahvaljujući kapetanu Richardu Withu potiču poštanski brodovi Hurtigruten koji od 1893. godine povezuju udaljene krajeve Norveške zahvaljujući činjenici da more uz norvešku obalu ne zamrzava zimi. Mogućnost izleta uz doplatu na brodu uz iskrcaj u Harstadu na Vesteralima, izlet autobusom po otočju i ponovnim ukrcajem na brod u Sortlandu. Vrlo je zanimljiv put brodom kroz kanal Risoyrinne koji je olakšao plovidbu brodovima kroz otočni svijet. U luci Stokmarnes moguće je prošetati do Muzeja poštanskih brodova, iz ove je luke „otac poštanskih brodova“Richard With započeo svoje plovidbe i svoj san o povezivanju sjevera Norveške cijelu godinu s ostatkom zemlje. Ukoliko vremenske prilike dozvole brod će uploviti i u uski Trollfjord, gdje gotovo da se dotiču strme obale fjorda. Plovidba uz pristajanje na Lofotskom otočju do glavnog grada otoka Svolvaera. Šetnja s voditeljicom  glavnim gradom Lofota. Mogućnost posjeta Muzeja ledenih skulptura koji se nalazi u luci. Noćenje u kabini na brodu.

10. DAN   BRONNOYSUND SREDINA NORVEŠKE – RUTA LEGENDARNE CESTE RV17

Puni pansion na brodu. Današnja ruta plovidbe vodi paralelno uz legendarnu obalnu cestu RV 17 koja povezuje otoke, zaljeve i gradiće brojnim brodovima i trajektima. Po izboru National Geographica ovo je jedna od najljepših scenskih ruta na svijetu! Uz obalu su stotine otoka i ribarskih naselja, otok Vega zbog svog jedinstvenog krajolika i očuvanja tradicije je pod zaštitom Unesca. Uz Sandsjoen nalazi se jedna od najpoznatijih planina Norveške nazvana „Sedam sestara“, poznata iz staronorveških saga i priča o trolovima. U mjestu Bronnoysund je središte Norveške, gdje ćete se moći prošetati uz more i  fotografirati sa znakom koji označuje udaljenosti do svih važnijih mjesta u Norveškoj. Mogućnost izleta uz doplatu na brodu do otoka Vega ili do uzgajališta lososa. Noćenje u kabini na brodu.

11. DAN   TRONDHEIM – KRISTIANSUND – RUTA ATLANTSKOM CESTOM – MOLDE

Puni pansion na brodu. Dolazak broda u Trondheim u jutarnjim satima. Nakon trosatnog zadržavanja u Trondheimu (moguć izlazak s broda uz jutarnju šetnju) brod nastavlja plovidbu dalje prema području zapadnih fjordova. Zaustavljanje u Kristiansundu, gradu na vrlo slikovitom položaju na četiri otoka. Grad se obogatio trgovinom bakalarom, a bogati trgovci izgradili su najstariju norvešku Operu. Mogućnost izleta uz doplatu na brodu do poznate Atlantske ceste – 8 kilometara mostova i otočića kojima cesta vijuga kroz Atlantik i posjet rudniku mramora. U slučaju ako se odlučite za ovaj izlet na brod  ćete se ponovo ukrcati u luci Molde. Plovidba kroz Romsdalfjord okružen s osamdeset planinskih vrhunaca.  Noćenje u kabini na brodu.

12. DAN   BERGEN

Doručak i ručak na brodu. Plovidba kroz uske  morske tjesnace, uz slikovite otoke I obalu. Dolazak broda u luku Bergen oko 14.30 sati. Iskrcaj s broda.  Transfer do hotela u centru Bergena I smještaj u sobe. Razgled grada pješice:   očuvane drvene kuće iz doba Hanse -luka Bryggen – utvrda Bergenhus  – crkva sv. Marije (izvana) i slikovita riblja tržnica. Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom  i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom UNESCa.  Večera. Noćenje.

13. DAN   BERGEN – ZAGREB

Doručak. Odlazak transfera za zračnu luku u Bergenu.  Prijava na let  LH 874 za Frankfurt. Odlazak zrakoplova u 13.05 sati. Dolazak u zračnu luku u Frankfurtu u 15.10 sati. Nastavak putovanja letom OU 411 u 18.00 sati.   Dolazak u zračnu luku Zagreb u 19.20 sati i završetak putovanja.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka podložan je promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja. Brodski  prijevoznik može po odluci kapetana, zbog vremenskih prilika ili promjena mogućnosti pristajanja u pojedine luke izmjeniti rutu plovidbe-raspored pristajanja po danima.

Cjenik

POLAZAK

CIJENA

19.09.-01.10.2024.

FIRST MINUTE: od 2.350 EUR

REDOVNA CIJENA: od 2.450 EUR

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • prijevoz zrakoplovom s uključenim pristojbama zračnih luka
 • transfer od zračne luke do putničkog  brodskog terminala u Bergenu
 • smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama  Interior (vanjska kabina uz doplatu kod rezervacije, cijena navedena pod rubrikom doplate!)  na brodu prijevoznika Havila na osnovi jedanaest noćenja  s uključenim punim pansionom (doručak, ručak i večera na brodu)
 • smještaj u  dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u Bergenu na osnovi jednog noćenja s polupansionom (doručak i večera)
 • transfer od luke do hotela u Bergenu
 • transfer od hotela do zračne luke u Bergenu  na povratku s putovanja
 • razgled Bergena
 • voditeljicu putovanja s velikim iskustvom na skandinavskim turama
 • šetnje s voditeljicom putovanja u mjestima gdje postoji mogućnost po satnici i zadržavanju broda (Trondheim, Bodo, Svolvaer, Tromso, Kirkenes, Hammerfest, Bronnoysund)
 • svakodnevne informativne sastanke na brodu
 • pripremu i organizaciju putovanja
 • osiguranje od odgovornosti i osiguranje jamčevine
 • troškove organizacije i realizacije putovanja
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike  (informacije kod voditeljice putovanja)
 • fakultativne brodske izlete (rezervacija izleta moguća na brodskoj recepciji, obavijest o cijenama i sadržaju izleta u završnom pismu)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode(piće, dodatni obroci,telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

Doplata za različite tipove kabina na brodu:

 • doplata za jednokrevetnu sobu i  jednokrevetnu unutarnju kabinu Interior: 1.190 EUR/ 8.966,05 kn
 • doplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu Seaview Superior po osobi: 790 EUR/ 5.952,25  kn
 • doplata za jednokrevetnu vanjsku kabinu Seaview Superior: 2.750 EUR /20.719,87 kn

Trokrevetne sobe/kabine:

Rezervacija ovog tipa kabine/sobe nije moguća na ovom programu.

Podaci potrebni kod rezervacije aranžmana:

Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

Uplate i rezervacije

Za ovo putovanje vrijede posebni uvjete plaćanja kao i posebni uvjeti otkaza putovanja.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 50% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 60 dana prije početka putovanja.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. 

Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Za ovo putovanja vrijede posebni uvjeti otkaza putovanja od strane putnika. Ako putnik otkaže ili prekine putovanje, mora to učiniti pismeno. Datum pismenog otkaza predstavlja osnovu za obračun otkaznih troškova, koje će naplatiti organizator putovanja, prema slijedećoj ljestvici:

 • do 61 dan prije polaska: 40% cijene aranžmana
 • 60 dana – 41 dan prije polaska: 75% cijene aranžmana
 • 40 dana   do dana polaska: 100% cijene aranžmana
 • nakon polaska i „no show  (nepojavljivanje na polasku)  100% cijene aranžmana

Praktične napomene

Informacije o letu:

Prijevoznik: Lufthansa/Croatia airlines

LH 1405

Zagreb

06:10

Frankfurt

07:50

LH 874

Frankfurt

10:25

Bergen

12:25

LH 875

Bergen

13:05

Frankfurt

15:10

OU 411

Frankfurt

18:00

Zagreb

19:20

Težina prtljage: po osobi dozvoljen je 1 komad prtljage koja se predaje  na šalteru maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu,unošenje tekućina u zrakoplov je ograničeno. Dozvoljen je jedan komad ručne prtljage po osobi maksimalne težine do 8 kg.

Preporuka putovanja::

Putovanje tradicionalnom rutom poštanskih brodova uz norvešku obalu, otoke i fjordove  jedno je od najljepših putovanja brodom na svijetu. Nema riječi koje mogu opisati prirodne ljepote koje ćete doživjeti na ovom nezaboravnom putovanju! Novi brodovi brodske kompanije Havila slijede tradicionalnu rutu poštanskih brodova Hurtigruten. Ukupna ruta plovidbe uključuje pristajanje u 34 luke (u opisu ovog itinerera spomenute su samo  najvažnije luke i gradovi, no s brodske palube imati ćete prilike uživati i u promatranju pristajanja u manjim mjestima i gradićima gdje se brod kratko zadržava). U nekima od luka boravak je dovoljan za organizirane izlete, šetnju s voditeljicom putovanja ili samostalan izlazak s broda, dok na drugim mjestima ćete  pogledom s palube broda moći u kratkom pristajanju steći utisak o ribarskoj luci ili malom mjestu. Ovo nisu brodovi za krstarenje i ne treba očekivati zabavu i ponudu kakvu imate na takvim brodovima, ali lokalni život i prekrasne krajolike Norveške doživjeti ćete na udobnom brodu kapaciteta za oko 600 putnika. Kabine su opremljene kupaonicom, sušilom za kosu, televizorom, internet vezom, kuhalom za pripremu čaja i kave. Unutarnje kabine mogu biti prilagođene i osobama s poteškoćama u kretanju i imaju odvojene krevete. Vanjske kabine dodatno su opremljene hladnjakom, i imaju mogućnost odvojenih ili bračnog kreveta. Promenadna paluba je ostakljena i pruža mogućnost boravka i uživanja u pogledu na fantastične krajolike. Na brodu je i  paluba za šetnju, sauna, jacuzzi, mala fitness prostorija, dva restorana, cafe i brodska trgovina. Obroci su servirani u brodskom restoranu uz bogatstvo okusa dalekog sjevera. U uključenom punom pansionu na brodu imati ćete prilike kušati i hranu iz područja fjordova, sjevera, arktički menu i jela s Lofotskog otočja.

Brodska kompanija rezervira pravo prilagodbe rute plovidbe i pristajanja u pojedinim lukama ovisno o vremenskim prilikama, mogućim kašnjenjima ili izvanrednim situacijama koje se ne mogu unaprijed predvidjeti. Putnici će dobiti sve vrlo detaljne dodatne informacije, obavijesti o mogućnostima izleta s broda, kao i  sve druge upute  u završnom pismu. Voditeljica putovanja svaki će dan imati informativne sate sastanaka na brodu  gdje ćete moći dobiti sve informacije i praktične upute o lukama gdje brod pristaje i ruti plovidbe.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena  polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za brodske izlete plaćate na licu mjesta na brodskoj recepciji  . Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica I fakultativnih izleta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za ovo putovanje nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje Preporučujemo osiguranje  od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Pošaljite nam upit

Sviđa Vam se putovanje? Pošaljite nam upit.

Kontaktirat ćemo Vas bez obaveze i odgovoriti na sva Vaša pitanja