Prijestolnice Skandinavije 2023

Autobusom i brodom, 10 dana / 9 noćenja

21.07. – 30.07.2023. garantirano.
05.08. – 14.08.2023. garantirano
18.08. – 27.08.2023. garantirano

Vrijednost više:  u cijenu aranžmana uključen smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkim brodovima!

Itinerer

1. dan: ZAGREB – NÜRNBERG     676 km

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Vožnja preko Passaua i Regensburga do Nürnberga. Razgled stare gradske jezgre: crkve sv. Lovre i sv. Seebalda – bolnica sv. Duha – mostovi na rijeci Pegnitz – Frauenkirche – kuća Albrechta Dürera – gradske zidine. Smještaj u hotel u Nürnbergu. Noćenje.

2. dan: NÜRNBERG – HAMBURG    610 km

Doručak. Polazak iz Nürnberga prema Hamburgu. Hamburg je poznat po mnogo stvari, ali ga turisti ponajviše pamte po tome što je ne samo drugi najveći grad u Njemačkoj, već najveća luka Njemačke i jedna od najvažnijih europskih; Hamburg je i važno prometno središte, nazivaju ga i zelenom metropolom Europe, a poznat je kao i hanzeatski grad. U samoj Njemačkoj Hamburg slovi kao grad vrlo poželjan za život, poznat je po modi i dizajnu i svakako je jedan od najzanimljivijih njemačkih gradova. Unazad 6 godina diči se i novom koncertnom zgradom arhitektonskog studija Herzog & de Meuron, Elbphilharmonie, koja se ubrzo nakon završetka pretvorila u najtraženiju gradsku atrakciju. Nakon panoramske vožnje slobodno vrijeme u središtu grada za šetnju i kupovinu. Smještaj u hotel, noćenje.

3. dan: HAMBURG – FREDERIKSHAVN – BROD   512 km

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno jutro u Hamburgu, poslije ručka polazak prema Danskoj i krajnjem rubu  poluotoka Jyllanda otkuda ćemo brodom isploviti prema Norveškoj. Ukrcaj na brod u večernjim satima, noćenje u dvokrevetnim kabinama na brodu. Noćna plovidba prema Oslu.

4. dan: BROD – OSLO – KARLSTAD    222 km

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u Oslu u jutarnjim satima. Panoramski obilazak norveške prijestolnice: Opera – gradska vijećnica – četvrt Akker Brygge – kraljevska palača – Parlament – glavna ulica Karla Johanna – utvrda Akershus – Vigeland park, remek djelo velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine – četvrt muzeja na poluotoku Bygdoy. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za kupovinu tipičnih norveških suvenira od figurica trolova do prekrasnih i poznatih norveških pulovera i pletenine ili posjet nekom od muzeja  među kojima se izdvaja Nacionalna galerija. Odlazak iz Osla u poslijepodnevnim satima. Vožnja prema Švedskoj kroz područja velikih prirodnih ljepota, uz rijeke i brojna jezera. Dolazak u švedski grad Karlstad u ranim večernjim satima. Smještaj u hotel, noćenje. 

5. dan: KARLSTAD – STOCKHOLM – BROD    300 km

Doručak. Putovanje prema Stockholmu. Po dolasku u Stockholm panoramska vožnja dijelom gradskog središta i zaustavljanje ispred Gradske vijećnice. S panoramske terase pruža se pogled kao na dlanu  na povijesno središte Stockholma. Pješački odlazak u stari grad Gamla Stan, jednom najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u Europi, jezgri otkud se Stockholm razvijao i gdje je zapravo nastao. Jedna od najvećih atrakcija Gamla Stana jest Kraljevska palača, jedna od najvećih u svijetu s više od 600 prostorija. Više lijepih crkvi i muzeja nalazi se u ovoj četvrti, kao i nacionalna katedrala i Nobelov muzej. U srcu četvrti je glavni trg Stortorget, čest fotografski motiv na razglednicama grada. Slobodno vrijeme za šetnju, kavu, kupovinu. U kasnim poslijepodnevnim satima odlazak prema luci, ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Krstarenje velikim putničkim brodom s brojnim restoranima, tax-free trgovinama i zabavnim sadržajima uz prekrasan arhipelag 24 000 švedskih otoka prema Finskoj – isplovljavanje iz stockholmske luke spektakularan je i upravo nezaboravan doživljaj! Noćenje u dvokrevetnim kabinama na brodu.

6. dan BROD – TURKU – HELSINKI – BROD     165 km

Doručak na brodu. Po dolasku u Turku, nekoć finsku prijestolnicu, u jutarnjim satima nastavak putovanja starim, takozvanim kraljevskim putem prema Helsinkiju, glavnom finskom gradu. Od svih velikih gradova smještenih na sjeveru Europe za Helsinki možemo reći da je najneobičniji: grad poznat po fantastičnom dizajnu, sjajnim arhitektima, art nouveau građevinama, uopće fantastičnoj sintezi starog i novog. Po dolasku u grad panoramski i pješački razgled: luteranska katedrala – spomenik Janu Sibelijusu – željeznička stanica u Art Noveau stilu – opera – čudesna crkva u stijeni – bogato ukrašena ruska pravoslavna crkva – šetalište Esplanade. Slobodno vrijeme za kupovinu, kavu, šetnju. U poslijepodnevnim satima ukrcaj na brod iz Helsinkija prema Stockholmu. Smještaj u kabine. Noćna plovidba.

7. dan: BROD – STOCKHOLM – GRÄNNA – MÄLMO    613 km 

Doručak na brodu. Po iskrcaju s broda slijedi panoramska vožnja švedskom prijestolnicom. Nakon obilaska grada, oprostit ćemo se s njim na jednom lijepoj panorami na otoku Södermalmu, a potom nastavljamo svoje putovanje kroz Švedsku prema jugu. Vožnja kroz predivne panoramske krajolike i dolazak na obale jezera Vättern, drugog najvećeg jezera Švedske koje svojom velikom površinom podsjeća na more. Zaustavljanje u prekrasnom mjestašcu Gränni, poznatom po izradi slatkih šećernih štapića. U brojnim suvenirnicama pokazuju izradu tog tipičnog švedskog suvenira. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja kroz pokrajinu Skane prema gradu Mälmo. Panoramska vožnja gradom po dolasku, posjet užem gradskom središtu trećeg najvećeg grada Švedske i smještaj u hotel. Noćenje. 

8. dan: MÄLMO – COPENHAGEN – GEDSER – ROSTOCK    347 km

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Danskoj preko glasovitog mosta Öresunda koji spaja Dansku i Švedsku preko morskog tjesnaca, a pristupni je put tunel koji jednim dijelom ide ispod Sjevernog mora. Vožnja do Kopenhagena je kratka, po dolasku u najveći grad Skandinavije razgled grada autobusom i pješice: glavni trg s gradskom vijećnicom – Tivoli – dvorac Christiansborg gdje je i sjedište danskog Parlamenta – vrt Kraljevske knjižnice – dvorac Amalienborg – Mramorna crkva – dvorac Rosenborg – Mala Sirena, simbol Kopenhagena. Slobodno vrijeme u dugačkoj i živahnoj pješačkoj zoni prilika je i za kupovinu. Nastavak putovanja prema danskoj luci Gedser u ranim poslijepodnevnim satima, ukrcaj na trajekt za njemački grad Rostock. Po dolasku u Njemačku vožnja prema hotelu, smještaj. Noćenje.

9. dan: ROSTOCK – BERLIN –  DRESDEN     419 km

Doručak. Odlazak iz Rostocka prema Berlinu. Po dolasku u Berlin panoramski razgled njemačke prijestolnice autobusom: Alexanderplatz – ulica Unter den Linden – katedrala – otok Muzeja – Brandenburška vrata – Checkpoint Charlie – Potsdammer Platz – Kurfürstendamm, središte zapadnog Berlina. Razgled završava u središtu trgovačkog Berlina, slobodno vrijeme za kupovinu ili ručak. U poslijepodnevnim satima nastavak putovanja prema Dresdenu, po dolasku smještaj u hotel. Noćenje.

10. dan: DRESDEN – ZAGREB     648 km  

Doručak. Odlazak iz hotela u šetnju povijesnom jezgrom Dresdena, grada neprocjenjive umjetničke baštine koji je poznat i pod nazivom „Firenca na Elbi“, praktički uništenog krajem Drugog svjetskog rata i potpuno obnovljenog potom: Opera – katolička katedrala – dvorac – Zwinger s Galerijom starih majstora i muzejem porculana – Zid saskih vladara – Protestantska katedrala. Polazak prema Zagrebu, dolazak u Zagreb u noćnim satima.

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi/kabini:
Polazak 21.07.: FM 1073,73 € / RC 1113,54 €
Polazak 05.08.: FM 1020,64 € / RC 1060,45 €
Polazak 18.08.: FM 967,55 € / RC 1007,37 €

          Rok za prijavu: do 7 dana prije puta ili dok ima mjesta  

Minimalan broj putnika: 40  /  Maksimalan broj putnika: 48

Cijena uključuje:
 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu 
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi ukupno 6 noćenja s buffet doručkom u hotelima 3*/4 * :
 • 1 noćenje u Dresdenu
 • 1 noćenje u Rostocku
 • 1 noćenje u Hamburgu
 • 1 noćenje u Nürnbergu
 • 1 noćenje u Malmöu
 • 1 noćenje u Karlstadu
 • 2 noćenja s buffet doručkom na putničkim brodovima sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na linijama kompanija Viking Line / Talink-Silja:
 • 1 noćenje na putničkom brodu na liniji Stockholm-Turku
 • 1 noćenje na putničkom brodu na liniji Helsinki-Stockholm
 • 1 noćenje na bazi polupansiona na putničkom brodu sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na liniji Frederikshavn-Oslo, kompanije DFDS
 • prijevoz dnevnim brodom na liniji Rostock-Gedser
 • pristojbu za prijelaz mosta Öresund
 • vanjske razglede prema programu
 • stručnog voditelja putovanja 
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
Cijena ne uključuje:
 • doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima po osobi (uplata prilikom rezervacije): na polasku 21.7. 145 €, na polascima 5.8. i 18.8. doplata iznosi 132 €
 • doplatu za jednokrevetnu sobu s jednokrevetnom unutarnjom kabinom na brodovima (uplata prilikom rezervacije): na svim polascima 410 € (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi/kabini)
 • popust za smještaj u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem i u trokrevetnoj unutarnjoj kabini na brodovima po osobi: 53 € po osobi na osnovnu cijenu
 • moguć smještaj u četverokrevetnim unutarnjim kabinama na brodovima, NA UPIT!
 • doplatu za večere u Skandinaviji po osobi (2 bogate buffet večere na brodovima i 2 večere u tri slijeda u švedskim hotelima, 1 večera na brodu na liniji Gedser-Rostock), prijava i uplata isključivo i odmah prilikom rezervacije aranžmana): 185 € po osobi
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz, ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike, itd.)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti
 • napojnicu za vozače i vodiča – preporuka 2-3 eura po osobi po danu, iznos se dijeli na tri dijela.

Po uplati aranžmana svaki putnik je dužan dostaviti točno ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putnog dokumenta koji je potreban zbog brodskih lista. 

Popusti i doplate
 • za smještaj u trokrevetnoj sobi/kabini 53 € popusta od važeće cijene
 • za paket 5 večera: 185 €
Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna): 
 • za posebno sjedalo u autobusu:
 • 1 red – sj. 3,4 €13
 • 2 red – sj. 5,6,7,8 €13
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 219 € (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami

Praktične napomene

Na ovom putovanju koristimo putničke brodove redovnih linija  skandinavskih prijevoznika Viking i Tallink Silja. Brodovi koji prometuju na tim linijama imaju cijelu „ulicu“ na brodu s trgovinama, pubove, restorane s morskom hranom, a la carte i sushi restorane, veliki buffet restaurant, casino, animaciju i večernju zabavu, de luxe trgovine, tax-free trgovine, sadržaje za djecu i mlade, saunu i bazen, itd.  Dvokrevetne unutarnje kabine koje su uključene u cijenu aranžmana pružaju Vam privatnost tijekom noćenja na brodu, nalaze se na nižim do srednjim katovima broda, ali garantiramo dobar položaj iznad razine palube za vozila. U svakoj kabini na brodu naći ćete krevete s posteljinom i ručnicima, toaletni stolić, prostor za odlaganje prtljage, kupaonicu s tušem, umivaonikom i WC-om. 

Preporučujemo nadoplatu za večere u Skandinaviji i na brodovima (2 vrlo bogate buffet večere na brodovima, 2 večere od 3 slijeda u švedskim hotelima (turistički menu) i 1 večera na brodu na liniji Gedser Rostock) jer je ista povoljnija od a la carte prehrane na licu mjesta. Nadoplata za večere je moguća isključivo prilikom rezervacije putovanja! U slučaju da ste vegetarijanac ili vegan molim istaknite to prilikom rezervacije aranžmana kako bismo mogli naglasiti hotelima.

Preporučujemo da nabavite lokalne skandinavske valute: dansku, švedsku, norvešku krunu prije početka putovanja u Hrvatskoj jer tečaj često zna biti povoljniji, nego na licu mjesta. Preporučujemo plaćanje kreditnim karticama koje je vrlo rašireno u Skandinaviji, dok plaćanje eurima nije svugdje moguće ako nije u pitanju valuta te zemlje.

VAŽNE INFORMACIJE 
 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
 • Završno pismo dostavljamo vam e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
 • Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. 
 • Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Organizator nije odgovoran za gužve na granicama, pri ulasku u gradove i objekte koji se posjećuju.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
 • Predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Pošaljite nam upit

Sviđa Vam se putovanje? Pošaljite nam upit.

Kontaktirat ćemo Vas bez obaveze i odgovoriti na sva Vaša pitanja