Istočni Island

Istočni Island skriva mnoge zanimljivosti. Ovdje se nalazi najveća islandska šuma, bujna poljoprivredna zemlja i širok asortiman potoka i planina. Zahvaljujući istočnim fjordovima i njihovim prirodnim lukama, razni slikoviti ribarski gradići graniče s obalom. Najveće rektilne formacije Islanda izravno dostupne iz naseljenog područja su one oko Borgarfjörður Eystri fjorda, te mnoge druge šarene ili neobične mineralne naslage i stijene koje se ovdje nalaze.

Vatnajökull, koji se ovdje nalazi, je ogroman glečer, a ljeti se može posjetiti na putu od istočnog do sjevernog Islanda. Mogućnosti za pješačenje i jahanje su brojne, uključujući i prostrana, ali dobro mapirana nenaseljena područja. Značajan je i zimski turizam, primjerice skijanje ili vožnja saonicama po snijegu.

U ljetnim mjesecima regija postaje kreativno odredište za umjetnike i mlade ljude iz cijelog Islanda i inozemstva, budući da su se posljednjih godina pojavljivale i proširile brojne izložbe, glazbeni i umjetnički festivali.

Seyðisfjörður, živahno umjetničko mjesto, pristanište je trajekta Smyril Line koji povezuje Island s ostatkom Europe. Istočni pejzaž i društvo obično nude bogate ideje za umjetnike, a jedan od najomiljenijih umjetnika na Islandu, slikar Kjarval, odrastao je uz fjord Borgarfjörður Eystri.

Putovanja koja će vas možda zanimati: