Reykjavik

Područje glavnog grada Reykjavika najčešća je polazna točka za posjete Islanda. Međunarodna zračna luka Keflavík glavna je točka dolaska, a većina prometnih sredstava sa zračne luke prolazi kroz područje glavnog grada prije polaska u ostale dijelove zemlje.

Glavni grad je svjetski poznat po svojoj kulturi, povijesti i prirodnim ljepotama te je sa mnogo prirodnih atrakcija u bližoj okolici, prikladna baza za istraživanje velikog broja spektakularnih atrakcija u bližoj i široj okolici.

Sa vlastitom populacijom od 120.000, te sa 200.000 stanovnika na ukupnom području glavnog grada, Reykjavík se može smatrati metropolom. Grad ima nekoliko nebodera a prometne gužve su rijetke. Ipak, pulsirajući ritam grada te energija raznih događaja zadržava područje glavnog grada živim i uzbudljivim. Ljudi su često iznenađeni i impresionirani da takav mali grad može toliko ponuditi na području kulture, umjetnosti i aktivnosti.

Dugo poznat po prirodnim ljepotama, posljednjih desetljeća Reykjavik je uzdignut u redove najboljih, najzabavnijih gradova na planeti.