Hurtigruten krstarenje – klasična ruta sjeverno

7 dana

Hurtiguten – krstarenje norveškom obalom Bergen – Kirkenes

Od fjordova do najviše točke Arktika – suština norveške privlačnosti je iznimno jednostavna: ovo je jedna od najljepših zemalja na svijetu!
Polasci svaki dan, cijelu godinu

Itinerer

Putovanje sjevernom rutom (Bergen-Kirkenes) savršeno za one koji žele upoznati kulturu zemlje s malo više vremena provedenim u gradovima i mjestima koje čine ovaj dio svijeta tako jedinstven. Dnevni izleti uključuju posjete gradovima Ålesund, Trondheim i Tromsø.
Dan 1: Bergen

Vaša sedmodnevna ekspedicija prema sjeveru započinje u Bergenu, gradu okruženom sedam planina. Prije odlaska vjerojatno ćete htjeti istražiti ovaj živahan i šarolik grad, koji je glavna polazišna točka za putovanja prema fjordovima. Utemeljen je 1070.g. a nekoliko godina je bio i norveški glavni grad.

Dan 2: Florø – Molde

Nastavljamo prema sjeveru do Ålesunda, prekrasnog grada ispunjenog savršenim primjerima arhitekture u secesijskom stilu. Ako putujete ljeti ili u jesen, doživjet ćete sve ljepote fjorda, a tijekom zime vas očaramo s našim stručnim predavanjima o polarnoj svjetlosti, Aurori Borealis.

Izlet: Razgled Ålesunda

Dan 3: Kristiansund – Rørvik

Arhitektura i okolica u Trondheimu stvaraju prekrasno i gotovo mitsko okruženje, bilo da istražujete grad pješice, biciklom ili brodom. Kajakom na rijeci Nid i na manjim kanalima grada, ili vođenim razgledom otkriti će vam se najuglednije značajke grada.

Izlet: Trondheim sa Nidaros katedralom

Dan 4: Brønnøysund – Svolvær

Arktički krug označava granicu arktičke regije. Ljeti to znači 24-satnu dnevnu svjetlost – ovaj fenomen se često naziva ‘ponoćno sunce’. Tijekom jeseni i zime, iznad ovoga stupnja zemljopisne širine pruža vam se najbolja šansa da doživite polarnu svjetlost.

Izlet: Susret s vikinzima

5. dan: Stokmarknes – Skjervøy

Pripremite se za dan pun uzbudljivih aktivnosti, bez obzira na sezonu! Posjet Risøyhamnu, Harstadu, Finnsnesu i glavnom gradu arktika, Tromsø, možete poći na nekoliko izleta kao što su gledanje kitova, vožnja psećom zapregom, šetnja s upoznavanjem polarne povijesti, planinarenje i kajak.

Izlet: Razgled Tromsa

6. dan: Øksfjord – Berlevåg

Uživajte u veličanstvenom subarktičkom krajoliku dok prelazimo 71. paralelu na našem putu prema Nordkapu (Sjevernom rtu), najsjevernijoj točki kontinenta. Ljeti možete vidjeti stada sobova i kampove koji pripadaju autohtonim stanovnicima ove regije – Sámi narodu. Zimi ćete doživjeti doline odjevene u snijeg, svježi zimski zrak i najbolje šanse da vidite zapanjujuću polarnu svjetlost.

Izlet: Nordkap

7. dan: Båtsfjord – Kirkenes

Vidici postaju sve dramatičniji dok stižemo u Kirkenes, samo nekoliko kilometara od ruske granice. Ovo je Hurtigrutenova prekretnica i kraj sjevernog putovanja. Kirkenes je poznat kao glavni grad Barentsove regije i vrata ka istoku.

Izlet (zimi): Kirkenes Snow Hotel

Cjenik

Cijena 7-dnevnog putovanja od € 1.100 po osobi u dvokrevetnoj kabini.


Cijene se periodično ažuriraju te se mijenjaju ovisno o popunjenosti brodskog kapaciteta i vremena do polaska broda. 
Za aktualne cijene i raspoloživost krstarenja nam pošaljite upit putem maila! Što se ranije rezervira, veće su šanse da ćete dobiti željenu kabinu po najpovoljnijoj cijeni – posebno vrijedi za ljetnu sezonu.
Kod popunjenosti osnovne kategorije biti će vam ponuđena prva slobodna.

Sve cijene su po osobi, pod pretpostavkom da dvije odrasle osobe dijele kabinu izabrane kategorije.
Jednokrevetne i višekrevetne kabine su na upit.

Moguće uz nadoplatu:
– organizacija povratnog leta
– hotelski smještaj u Bergenu na polasku
– all inclusive paket pića (na nekim polascima nije moguće)
– produžiti putovanje 6 dana povratnom rutom južno (u povratku se ne staje u iste luke kao u polasku)

 

Cijena uključuje:

– krstarenje po programu,
– smještaj u izabranoj kategoriji kabine,
– sve lučke i brodske pristojbe,
– puni pansion – doručak, ručak, večera
– besplatna upotreba fitnesa, saune, bazena i ručnika (na brodu).

Cijena ne uključuje:

– letove
– fakultativne izlete
– prijevoz od-do luke
– putno osiguranje
– osobne potrepštine

! U zimskom periodu (1.10. – 31.3.) garancija da ćete ugledati Polarnu svjetlost. Ukoliko ju ne ugledate, Hurtigruten vam poklanja novo 7-dnevno putovanje rutom sjeverno ili južno!

Uvjeti rezervacije

  • 30% od ukupne cijene prilikom rezervacije
  • 70% najkasnije 70 dana prije početka putovanja (ukoliko rezervacija nastaje unutar 70 dana od početka putovanja, ukupan iznos rezervacije se uplaćuje prilikom rezervacije putovanja)

Pošaljite nam upit

Sviđa Vam se putovanje? Pošaljite nam upit.

Kontaktirat ćemo Vas bez obaveze i odgovoriti na sva Vaša pitanja