Top atrakcije Grenlanda

Za Grenland, autonomnu naciju unutar Kraljevine Danske, doista se može reći da je zaseban svijet. Sante leda i ledenjaci najpoznatije su prirodne atrakcije Grenlanda, a ledeni fjord Ilulissat u zaljevu Disko popularno je mjesto za posjetiti ako želite vidjeti kolosalne ledene sante plave i bijele boje kako plutaju na azurnom moru.

Zelene planine s prekrasnim poljskim cvijećem, fjordovima koji oduzimaju dah, strmim liticama, toplim izvorima i kristalno čistim nebom savršenim za promatranje polarne svjetlosti čekaju da budu otkriveni. Tuljani i kitovi uživaju u moru, a kopnom lutaju impresivne životinje poput polarnih medvjeda i sobova.

Ipak, priroda nije sve što Grenland nudi turistima. Vrijeme i izolacija u zemlji pomogli su u očuvanju dokaza o davno prošlim kulturama, omogućujući turistima da posjete mjesta poput 2000 godina starog eskimskog sela i nekoliko nordijskih vikinških naselja.

Zbog jedinstvene topografije, gotovo da nema cesta između gradova, pa ako želite istraživati, to će biti brodom, zrakoplovom, saonicama ili motornim sanjkama. Zapravo, otkrit ćete da su neke od najboljih stvari koje možete raditi na Grenlandu one aktivne – vožnja saonicama sa psećom zapregom, vožnja motornim sanjkama, planinarenje, hodanje po ledenoj kapi i putovanje njegovim vodama čamcem.

Istražite ovu fascinantnu zemlju uz pomoć našeg popisa najboljih atrakcija i aktivnosti koje možete doživjeti na Grenlandu.

unspecified-12-1024x684
Grenland

Promatranje kitova

aurora nuuk
Grenland

Polarna svjetlost

national_museum_nuuk
Grenland

Nacionalni muzej

Sermermiut-Hike-Ilulissat
Grenland

Sermermiut

dog-sledding-greenland
Grenland

Pseća zaprega

ilulissat icefjord
Grenland

Ilulissat Ledeni fjord

Uunartoq-hot-springs
Grenland

Uunartoq topli izvori

norse_ruims_greenland
Grenland

Vikinške ruševine