PUTOVANJE ZRAKOPLOVOM

4 dana, individualno ili manje grupe,  od 09.01. do 30.03.2025.  svakodnevno

Može li se proživjeti pravu autentičnu arktiku avanturu u nekoliko dana? Provesti noć na način kako su Laponci činili još od pamtivijeka? Imati mogućnost vidjeti polarnu svjetlost? Voziti se sanjkama koje vuku huskiji prekrasnim arktičkim krajolicima? Sve je to moguće u našoj arktičkoj avanturi!

Itinerer

Fotografije naših putnika:

Dan 1 Let do Tromsa

Dolazak u zračnu luku dva sata prije zakazanog leta za Tromsø, preko Osla. Po dolasku prijava u odabranom hotelu u Tromsu (oko 15 minuta od zračne luke). Prva noć u Norveškoj i prva prilika za videti polarnu svjetlost, čak i iz grada. Po želji, možete se pridružiti izletu ‘Lov na polarnu svjetlost’ (između 18h i 1h).

2. dan Tromsø i “kamp Aurora”

Doručak i slobodno vrijeme za posjet gradu Tromsø. Glavni grad sjeverne Norveške zauzima prekrasno mjesto, uz more i okruženo planinama sa snježnim vrhovima. Unatoč tome što je više od 300 km iznad arktičkog kruga, Tromsø ima umjereno hladnu atmosferu zahvaljujući protoku Zaljeva. Savjet za ovo jutro je iskoristiti dok ima svjetlosti te se uspeti žičarom Fjellheisen do vrha brda Storsteinen i uživati u spektakularnom panoramskom pogledu s visine od preko 400 metara. Prošećite središtem grada koji sa svojim drvenim kućama i dvjema katedralama iz 19. stoljeća (pretpostavlja se da su obje biskupska sjedišta na sjeveru svijeta) odiše povješću. I, naravno, posjetite najmoderniju “Arktičku katedralu” arhitektonski simbol Tromsa.

Danas preporučujemo i spektakularni foto safari kitova (opcionalno), koji se organizira jedino u periodu između 01.11 i 25.01. Na izlet koji traje približno pet i pol sati, kreče se oko 8h iz luke u Tromsu. Uobičajeno se vide grbavi kitovi i kitovi ubojice, ponekad i orke.
Alternativno, ukoliko dolazite poslije 31.1., možete poći na izlet ‘Farma sobova‘.

Oko šest u poslijepodnevnim satima, polazak za “kamp Aurora”. Unatoč tome što je nešto više od 20 minuta od grada, to je usred prirode i daleko od svjetlosnog onečišćenja. Zbog toga je idealno mjesto za uživanje u polarnoj svjetlosti ako bude sreće i ona se pojavi te noći. U kampu će vam vodiči pričati priče o polarnoj svjetlosti u ugodnoj atmosferi dok vas grije otvorena vatra. Dobiti ćete i toplu odjeću kako biste izdržali arktičku hladnoću. Biti će poslužena večeru na bazi bakalara.
Noć ćete provesti u ovom “Aurora kampu” na tipični laponski način, u velikom Sami šatoru (Lavvu) u vrećama za spavanje na ugodnim i toplim sobovskim kožama koje vas griju.
(*) Uz doplatu se može rezervirati privatni šator (maksimalno 4 osobe).

3. dan Husky safari sa saonicama

Nakon doručka, vrijeme je da iskoristite dnevno svjetlo kako biste otkrili spektakularni prirodni okoliš u kojem se nalazi kamp Aurora. Prvo ćete se susresti sa više od 350 husky pasa koji se nalaze u Villmarkssenteru, a zatim ćete naučiti elementarna pravila za upravljanje sanjkama koje vuku huskiji. Postoje dvije opcije (naznačite u vrijeme rezervacije putovanja, bez dodatne naknade): voziti vlastite sanjke ili sjediti na sanjkama koje pokreću drugi (ili ako ste par, svatko na jednim sanjkama). Obje opcije garantiraju zabavu, uzbuđenje i osjećaj brzine, kao i spektakularne krajolike u kojima ćete uživati ​​tijekom ture!
Nakon husky safarija, vrijeme je da uživate u “Bidosu”, tipičnom laponskom gulašu napravljenom od mesa sobova. Nakon ručka, prijevoz natrag u hotel u Tromsu (dolazite oko jedan poslije podne). Ako želite maksimizirati mogućnosti možete, po želji, krenuti na izlet ‘Lov na polarnu svjetlost‘. Noćenje u hotelu u Tromsu.

4. dan Povratak kući

Doručak. Ovisno o vremenu, imate mogućnost dodatnog razgleda Tromsa. Posebno se ističe “Polaria” muzej i akvarij posvećen životu na Arktiku, vrlo zabavan i obrazovan. Osim toga, M/S Polstejerna je povijesni brod za lov na morske lavove. U Tromsu su dva vrlo ilustrativna muzeja, jedan je Sveučilišni (da biste saznali više o kulturi samija) i izvanredni Polarni muzej, koji se treba posjetiti, o osvajanju Sjevernog pola od strane Nansena i Amundsena. Uz muzeje i arhitekturu, vijedno vidjeti u Tromsu je “Mack Brewery”, najsjevernija pivovara na svijetu.
Vrijeme za odjavu iz hotela te odlazak u zračnu luku i vaš let kući. Dolazak i završetak putovanja.

Izborne aktivnosti:
 • IZLET ‘PROMATRANJE KITOVA’
  (08:30 -14:00h)
  Na ovom izletu idemo na more brodom ili ribaricom u potrazi za kitovima, raznim morskim pticama te kolonijama morskih lavova. Visoka koncentracija riba privlači različite vrste kitova koji se okupljaju na ovom području da bi se hranili; tako da imamo priliku vidjeti kita ubojicu ili grbavog kita. Na svakom izletu je i vodič koji ima znanje o kitovima i lokalne prirode iz prve ruke. Ovaj je izlet moguć do kraja siječnja kada kitovi odlaze iz ovog kraja. Od 31. siječnja na dalje, ovaj izlet se zamjenjuje promatranjem morskih ptica ili krstarenje fjordom.

CIJENA: €165 po osobi. Minimalna dob za ovaj izlet je 12 godina.

(Alternativno izlet ‘Farma sobova‘)

 • IZLET ‘LOV NA AURORU BOREALIS
  (19:15 – 01:15h)
  Pick up putničkim autobusom iza hotela Radisson Blu za 7-satnu vođenu turu da biste vidjeli polarnu svjetlost, veličanstveni prirodni fenomen tipičan za zimske mjesece u Skandinaviji.
  Uključeno: vodič na engleskom jeziku, kava/čaj i kolač, povratni transfer od/do Tromsa.

CIJENA: €145 po osobi.

 • dodatni dan u Oslo na polasku ili povratku – na upit
 • hotelski smještaj umjesto noćenja u Laavu šatoru u Tromsu – na upit

Cjenik

CIJENA ARANŽMANA 2024.: od €1300 po osobi
Cijena uključuje:
 • Povratni let do Tromsa (moguće birati mjesto polaska, cijena bazirana na prosječnoj cijeni leta polaska iz Zagreba)
 • Zrakoplovne pristojbe
 • 2 hotelske noći u Tromsu (doručak uključen ili ne ovisno o odabranom hotelu)
  (Clarion Hotel The Edge ili Comfort Hotel Xpress)
 • 1 noć u tradicionalnom šatoru Samija u kampu Aurora (transferi su uključeni) (opcionalno najam privatnog šatora, €198)
 • 1 večera, 1 doručak i 1 ručak u kampu Aurora
 • Husky Safari (toplo odijelo + čizme)

! Cijena aranžmana može varirati na dan rezervacije s obzirom na dinamično mijenjanje cijena avio karata i hotela.
! Preporuka: rezervirati aranžman 6 mjeseci unaprijed.

Uvjeti plaćanja
 • 50% – u vrijeme potvrde rezervacije
 • 50% – 60 dana prije početka putovanja
Uvjeti otkazivanja:
 • po uplati depozita, 30% od ukupne cijene aranžmana je nepovratno
 • 61-120 dana prije polaska, 50% od ukupne cijene je nepovratno
 • 60 dana do polaska, 100% iznosa je nepovratno

Vanadis Travel preporučuje ugovaranje paketa putnog osiguranja koje uključuje putno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje otkaza ili prekida putovanja te osiguranje putnika od posljedica nezgode. Zatražite ponudu prilikom potvrde rezervacije.

UGOVOR O PUTOVANJU, OPĆI UVJETI I UPUTE ZA TURISTIČKE ARANŽMANE

Praktične napomene

Putovanje je preporučljivo za parove kao i manje grupe. Polarna svjetlost je vrijedna puta!

! Period oko Nove godine potrebno rezervirati najmanje 7-8 mjeseci unaprijed

Pošaljite nam upit

Sviđa Vam se putovanje? Pošaljite nam upit.

Kontaktirat ćemo Vas bez obaveze i odgovoriti na sva Vaša pitanja