Vožnja po Finskoj je bezbrižna. Finski vozači su izuzetno obzirni i pristojni – rijetko ćete čuti nekoga da trubi u ljutnji a bijes na cesti gotovo je nepoznat fenomen.

Finska cestovna mreža je odlična i dobro označena između centara, iako postoji samo nekoliko autocesta oko velikih gradova. Kada se približavate gradu ili mjestu, tražite znakove na kojima piše keskusta (centar), gdje obično možete naći parking. Samo u udaljenim šumama i ruralnim područjima može se naći kolna cesta ili prljavština na putu.
Nema cestarine.

Gorivo je dosta skuplje i općenito iznad prosjeka u usporedbi s drugim europskim zemljama.

U šumskim područjima, treba pripaziti na znakove upozorenja o jelenima i sobovima koji prelaze kolnik – mnogi vozači budu ozlijeđeni u nesrećama s jelenima svake godine.

Najam automobila

Najam automobila u Finskoj je skuplji nego drugdje u Europi, ali skupina vozila trećeg i četvrtog razreda može se dobiti po razumnoj cijeni. Od većih tvrtki za najam, mali automobili kao što su VW Polo i Renault Clio, koštaju od €60 po danu sa 100 besplatnih kilometara, a €0,35 po kilometru nakon toga, ili €75 do €90 s neograničenom kilometražom. Naravno, postoje i puno jeftinije ponude online. www.webcarhire.com je pouzdan operater te nudi odlične cijene.

Najam vozila dostupan je u većim gradovima od raznih domaćih i međunarodnih tvrtki. Minimalna dob potrebna za najam vozila varira između 20 i 25 godina, ovisno o poduzeću, ali sve tvrtke zahtijevaju minimalno godinu dana iskustva u vožnji.

Propisi u vožnji

Sigurnosne pojasevi moraju nositi svi putnici i prednja svjetla moraju biti upaljena cijelo vrijeme tijekom vožnje.
Promet koji ulazi s desne ima pravo prednosti, čak i kada se priključujete sa sporedne ceste na glavnu.
Automobili za vuču prikolice ne smiju premašiti 80 km/h.

Dodatne informacije mogu se dobiti od Autoliitto (Auto klub Finske).