Santa Park, Rovaniemi

Santa Park je zabavni park na temu Božića i turistička atrakcija u blizini Rovaniemia. U Santa Park se može lako doći automobilom autocestom br. 4. Nalazi se oko 9 km sjeveroistočno od Rovaniemia i oko 2 km od zračne luke Rovaniemi. Česti letovi za Rovaniemi se nude tijekom cijele godine iz Helsinkija i ostalih gradova. Tu su i redovne autobusne i željezničke linije prema svim većim gradovima u Finskoj. Lokalni prijevoz Santa Express (autobusna linija broj 8) vozi od centra Rovaniemia do Santa Parka i Sela Djeda Mraza. Putovanje autobusom traje oko 30 minuta.

Park je otvoren tijekom ljeta od 28 lipnja do 14 kolovoza
i za vrijeme zime od 27 studenog do 8 siječnja

Topli božićni duh se može doživjeti u cijelom, vrlo uzbudljivom Santa Parku, Djedicinom nizu podzemnih špilja!

Doživite Santa Park!

Djed Mraz ima svoj dom u špilji gdje užurbanost vilenjaka traje tijekom cijele godine. Od ulaza se hoda kroz tajanstvene prolaze, koji vode u avanture unutar udobne špilje.

Djeca kao i odrasli željni su upoznati samog Djeda Mraza u njegovoj radionici, gdje ljubljeni Starac čeka s velikim osmijehom. Međutim, Djed Mraz nije jedini lik kojeg možete susresti unutar Santa Parka, zato jer su hodnici spilje ispunjeni također i živahnom aktivnosti vilenjaka. U Gingerbread Kuhinji moći ćete ukrasiti najukusnije medene kolačiće koji su zamijeseni po tajnom receptu.

U školi Vilenjaka, naučiti ćete nešto o drevnim vještinama vilenjaka i dobiti službeni Certifikat Vilenjačke Škole. Vilenjaci će vam također pomoći u Vilenjačkoj radionici, gdje je zadatak napraviti svoj vlastiti božićni ukras od nule.

U Poštanskom Uredu božićne čestitke mogu biti poslane bilo gdje u svijetu, a možete pronaći i tajanstveni Bubanj Želja. Santa Park ima i vožnju sanjkama koja vas vozi kroz četiri godišnja doba u Finskoj i uranja ravno u vilenjačku tvornicu igračaka, gdje se pokloni za nadolazeći Božić već izrađuju.

Uvijek je hladno u očaravajućem kraljevstvu Ledene Princeze Santa Parka, tako da gosti dobivaju topli ogrtač za ogrnuti.

U Ledenoj Galeriji, naučit ćete o finskoj prirodi i kulturi. Ice bar poslužuje topla pića da vas zagriju i hladna pića kako bi se osvježili. Santa Park predstavlja za nadolazeću sezonu Fantasy Show Svjetlost Božića koji kombinira laponsku mitologiju kroz kazalište i cirkus. Predstava se izvodi tri puta dnevno. Sve u svemu, Santa Park je špilja za sveobuhvatno božićno iskustvo, postavljena na egzotični, laponski način za posjet pun osjećaja i srdačnosti. Raznolika ponuda Santa Parka jamči da svatko može pronaći nešto za svoj ukus unutar labirinta špilje.