Finnair je glavni domaći prijevoznik i pokreće sveobuhvatnu mrežu iz Helsinkija, i iz nekoliko regionalnih središta. Standardne cijene su prilično skupe, ali Happy Hour cijene, koja se može rezervirati i do tjedan dana unaprijed, nude značajne uštede. Također provjerite www.finnair.fi web stranicu za äkkilähdot (brzi bijeg) ponude. Djeca mlađa od 12 godina i starije osobe dobivaju 70% popusta. Ako ste stari između 17 i 24, popust je 50%, ali čak i bolja opcija je vožnja-na-čekanju za mlade. Dostupna je za one u dobi između 17 i 24, treba se doći u zračnu luku jedan sat prije leta po vašem izboru i čekati da li ima slobodnih mjesta. Prema tom planu, bilo koji jednosmjerni izravni let košta €64 do €79 – velika ušteda od, recimo, Helsinkija za Rovaniemi (jeftinije nego vlak). Ako ne dobijete mjesto na željenom letu, ​​novac se vraća.

Posebni popusti se nude na nekim rutama u ljeto, a ‘snježne cijene’ daju popuste od 50% do 70% na odabrane letove između Helsinkija i Laponije tijekom vansezonskog razdoblja od siječnja do svibnja.

Ako ste unaprijed rezervirali, niskobudžetni prijevoznik Blue1 nudi najjeftinije cijene na rutama iz Helsinkija prema nizu finskih gradova, sa niskim cijenama čak €33 u jednom smjeru.

Avio kompanije u zemlji: 

Blue1 (www.blue1.com) Niskobudžetni letovi iz Helsinkija do Kuopio, Oulu, Rovaniemi i Vaasa.

European Executive Express (www.european.se) Letovi između Ålanda i Turku, kao i ljeti između Helsinki-Savonlinna/Mikkeli.

Finnair (www.finnair.com) Široka domaća mreža uključuje letove podružnica FinnComm i Golden Air.

Helsinki-Vantaa Internationacionalna zračna luka je vaša najvjerojatnija točka međunarodnog dolaska, ako ste na putovanju u Finsku zrakom. Iako su i Laponske zračne luke Rovaniemi i Kittilä sve popularnije za zimske posjetitelje.