Smješten malo dalje od Nӕstveda i povezan s Nӕstved cestom, ovaj maleni otok koristili su pirati u 13. stoljeću. U 14. stoljeću kraljica Margretha I uspostavila je samostan ovdje.

Prema legendi, samostan je bio mjesto tragične ljubavi u 16. stoljeću između grofa Henrika Hoga i Ide Baggsen. Dječakov otac, koji nije odobrio djevojku, poslao je svog sina izvan grada dok je Ida bila prisiljena zarediti se i otići u samostan. Kad se dječak vratio, ljubavnici su nastavili svoju vezu. Kada je par otkriven, časne sestre su kaznile djevojku pokopajući je živu, dok je grof je usko izbjegao smrt i bio je izgnan u inozemstvo.

Ostaci samostana uključuju kapelu iz 1401. godine. Nakon reformacije samostan je postao privatno vlasništvo dvorca. Sadašnja zgrada je 18. stoljeća i izgrađena je na ruševinama samostana.

Svoj rokoko izgled duguje obitelji Reedtz-Thott, koja je preuzela kontrolu nad posjedom 1755. godine. Ponos kuće je njegova umjetnička zbirka koja obuhvaća više od 2.000 slika. Smatra se jednom od najvažnijih privatnih zbirki u Skandinaviji.

Posjed najljepše izgleda u proljeće kada procvjeta više od pola milijuna cvjetova, uključujući tulipane, zumbule i šafrane. Vrtovi imaju i kuću leptira koja sadrži primjerke uvezene s Dalekog Istoka.