Sjeverni Jutland ima mnoge prekrasne plaže, kao i zanimljive građevine kao što su Voergård Slot. Radovi izloženi na izložbi u muzeju Skagens savršeno hvataju sjajnu nordijsku svjetlost koja se nalazi u ovom dijelu zemlje. Izvanredna svjetlost, koja nastaje odrazom sunčevih zraka u vodama oko Skagena i okolnih dina, bila je inspiracija za umjetnike iz 19. stoljeća koji su dolazili ovdje iz cijele Danske, kao i iz Švedske i Norveške.

Posjetitelji sjevernog Jutlanda mogu uživati ​​u prekrasnoj, netaknutoj prirodi i miru na ovom području poljoprivrednih zemljišta i polja, zaljeva i dina. Sveučilišni grad Aarlborg jedini je veliki grad u ovom području, ali u ljetnim mjesecima primorska odmarališta Skagen i Lokken- Blokhus također imaju mnogo posjetitelja. Postoji nekoliko mjesta za posjetiti, uključujući područje Vikinških grobnica u mjestu Lindholm Høje.

Najmanje naseljeni dio ove regije je njezin sjeverni kraj, koji je oblikovan blizinom mora. Ovo područje pruža izvrsne uvjete za gniježđenje raznih ptica.  Na sjeverozapadnoj strani, okrenutoj prema Skagerraku, krajolikom dominiraju dine, koje pokazuju jasne učinke čestih morskih struja koje pješčanu vučicu mijenjaju i do 10 m svake godine. Neke od najboljih plaža u Danskoj također se mogu naći u sjevernom Jutlandu, a tu su i brojne vikendice i kampovi u okolici.