Trekking

Postoje brojne pješačke staze diljem Danske. Besplatne letke možete pronaći s kartama i opisima različitih rutah u lokalnom turističkom uredu.

Rekreativni biciklizam

Danska je prilično popularna zemlja za biciklizm i ima široku i opsežnu mrežu biciklističkih ruta diljem zemlje. Postoje nacionalne rute na daljinu, regionalne biciklističke rute i lokalne biciklističke rute koje su vrlo jasno označene.

Postoje biciklističke staze na većini glavnih cesta i u većini gradova; to su ponekad podijeljeni rubovi stvarne ceste. U nekim regijama se za biciklističke rute prilično često koriste staze sa šljunkovitom površinom.

Većina biciklističkih staza koje se voze uz glavne ceste, asfaltne su staze, dobre za vožnju i dobro održavane.

Detaljni opis nacionalnih biciklističkih ruta možete naći na adresi www.cyklistforbundet.dk

Ribolov

Danska je zemlja posve jedinstvena za ribolov. Iako postoje zemlje s većom i bogatijom ribom, niti jedna druga zemlja ne može se pohvaliti tako raznovrsnim vrstama unutar zemljopisnog područja malog kao što je to Danska. Ovdje su rijeke, jezera, obala i otvoreno more uvijek u blizini.

Ribolovna dozvola je obavezna za ribolov u prirodnim vodama Danske. Licenca vrijedi jednu godinu i može se dobiti u danskim poštama, lokalnim turističkim uredima i određenim trgovinama za ribolov. Za turiste su dostupne licence koje vrijede jedan dan ili jedan tjedan. Licence nisu potrebne za osobe mlađe od 18 godina ili iznad 65 godina.

Golf

Najbolji golf klubovi u Danskoj su ravnomjerno raspoređeni diljem zemlje. Popis najboljih 25 terena za golf s kratkim opisom možete pronaći ovdje. Postoje i mjesta koja nude mogućnost golfa tijekom cijele godine.

Sportovi na vodi

Danska ima obalu od oko 7.000 km, što ostavlja dosta mjesta za vodene sportove. Oni koji vole jedrenje mogu ploviti u miru i tišini, a plovljenje kanuom / kajakom uzduž rijeka također je regulirano tako da svi mogu uživati ​​u prirodi na najbolji mogući način.