Ribe – vikinški centar

Ribe vikinški centar

U gradu Ribe možete putovati natrag 1000 godina na vrijeme kada su ovdje vladali vikinzi,  Ripa.

Prošetajte starim rekonstruiranim gradom Ripa te upoznajte ljude koji tamo žive. Ovdje se može doći licem u lice sa vikinškom poviješću. Ripa je rekonstruirana i ovdje je moguće istražiti grad i okolicu iz doba Vikinga i možete biti dio njega.

Upoznajte kovača, velu, ratnika, vojnika, poljoprivrednika te sretnite životinje na njegovoj farmi. Kada prođete kroz povijesnu lokaciju, dobit ćete uvide o životu Vikinga, uključujući i način na koji su želi, sjeckali, kuhali i igrali se.

Zabavite se i pridružite različitim aktivnostima

U Vikinškom Centru se odvijaju mnoga događanja, posebano u ljetnim mjesecima kada možete gledati predstave, peći kolače, naučiti se boriti kao viking, naučiti vikinške igre i još mnogo toga.

Ripa Market, 710. godina

Krenite na putovanje 1300 godina unazad kako biste posjetili nekad najznačajnije trgovačko središte u Skandinaviji. Vješti obrtnici rade na sajmu gdje se prodaju sve vrste stvari od srebra do zdjela i kuglica. Prošetajte uz prvu trgovačku ulicu Ripe u kojoj kraljevski kovač proizvodi Ripa-Sceatas, prvi kovani novac u Skandinaviji!

Aktivnosti:
  • izradite svoju Ripa kovanicu u kovačnici
  • posjetite razne radionice
  • kupite ručno izrađene perle i vikinški nakit
  • ne zaboravite međunarodni vikinški sajam (29.04-05.05)