Drama i povijest se okupljaju na jednom mjestu u Hamletovom dvorcu Kronborg.

Dvorac Kronborg postao je dijelom UNESCO-ve Svjetske kulturne baštine 2000.godine, a danas je jedna od najpopularnijih baština u nordijskim zemljama.

Kronborg je najpoznatiji dvorac u Danskoj, ovjekovječen od strane Shakespearea i danas jedna od najistaknutijih atrakcija u Danskoj. Nalazi se 40 km sjeverno od Kopenhagena.

Kronborgova povijest

Kralj Frederik II. gradio je Kronborg od 1574. do 1585. godine i postavio ga na najužem mjestu između Danske i Švedske. U Oresundu su plovili mnogi trgovačke brodovi iz cijelog svijeta, a oni su morali platiti porez, “pristojbe za prolazak” danskom kralju.

Hamlet Williama Shakespearea

William Shakespeare morao je čuti o legendarnom danskom princu, a budući da je Kronborg već bio poznat diljem Europe u renesansi, vjerojatno je mislio da će ovaj dvorac dobro poslužiti kao “Hamletov dvorac”.

Svakog ljeta možete uživati ​​u live nastupima Shakespeareovih najvećih igara danskih i međunarodnih tvrtki, uključujući i Royal Shakespeare Company.

Vođene ture

Unutar dvorca, interaktivna izložba priča priču o zlatu od prolaznih pristojbi koje su plaćale danskim kraljevima i kako su dvorac koristili renesansni kraljevi. Posjetite banketnu dvoranu, koja je s dužinom od 62 metra bila najduža na sjeveru Europe. Također možete čuti o bogatoj povijesti dvorca Kronborg na nekoj od vođenih tura svaki dan. Postoje tri različite ture različitih duljina trajanja, a neke su besplatne nakon što ste platili ulaznicu za dvorac.

Ulaznica ljeti košta 140 DKK (lipanj – kolovoz), ostale mjesece 90 DKK a za djecu ispod 18 g je ulaz besplatan.

Radno vrijeme za posjete ovisi o sezoni, nećete pogriješiti dođete li između 11 i 16 h, zimi je zatvoreno ponedjeljkom.

Putovanja koja će vas možda zanimati: