Tivoli je zabavni park u središnjem Kopenhagenu, nasuprot središnje željezničke postaje i najposjećeniji zabavni park u Skandinaviji.

Kad su prvotno gradili park 1843.g., dopušteno je da bude inspiriran parkom Tivoli u Parizu i Vauxhallpark u Londonu i zbog toga je bio nazvan park Tivoli & Vauxhall, što je naknadno skraćeno u Tivoli. Tivoli je također postala još jedna riječ za zabavni park uopće.

Kada je prvi put otvoren, park je imao samo dvije atrakcije: vrtuljak s konjima i roller coaster. Danas, Tivoli je puno više od toga. Dijelom zabavni park, dijelom kulturno mjesto, dijelom čudo, to je jedno od najpoznatijih mjesta u Danskoj i vrlo ga vole sami Danci, koji ga smatraju jednim od svojih nacionalnih blaga.

Smješten u samom srcu grada, ovaj veliki vrt zasađen je s gotovo tisuću stabala i cvjeta s 400.000 cvjetova tijekom ljeta. Noću, kada je osvijetljen nebrojenim obojenim žaruljama, doista je nevjerojatna prizor.

Dječja Garda Tivoli

Skupina mladića odjevenih u uniforme koji marširaju u ritmu bubnjeva  čest je prizor kada šećete avenijama parka vikendom. Prema promotorima parka, “Kraljica ima svoju gardu i Tivoli ima svoju“.

Sastoji se od oko 100 dječaka u dobi od 8 do 16 godina, a Tivoli Dječja Garda odjevena je u crvene jakne i gardijske kape te pređe oko 300 km godišnje.

Marširajući bend osnovan je 1844. godine i jedan je od četiri orkestra u Tivoliju, a preostala tri su Simfonijski orkestar, Tivoli Big Band i Tivoli Promenadni orkestar.

Putovanja koja će vas možda zanimati: