Selo Djeda Božićnjaka zabavni je park 8 kilometara udaljen od Rovaniemia, podno planine Korvatunturi, čije ime, prevedeno s finskog, znači Ušata planina. Planina izgledom podsjeća na dva velika uha, tako da je bilo lako ispresti legendu o tome kako je ovo gorje čarobno jer Djed Božićnjak ovdje može čuti želje djece iz cijeloga svijeta a ovdje su i tajne radionice u kojima vilenjaci izradjuju igračke za Božić.

Najveća atrakcija u Selu je naravno upoznavanje Djeda i šaptanje želja na njegovo uho a godišnje ga posjeti oko 500.000 turista. Osim Djeda, njegovih pomoćnika i sobova u selu Djeda Božićnjaka živi i djeluje i Baka Božićnjak.

U sklopu Sela Djeda Božićnjaka dostupne su mnoge aktivnosti a u uredu Djeda Božićnjaka – Djedica vas svakodnevno čeka  kako biste mu šapnuli želju u uho!

Glavni poštanski ured Djeda Božićnjaka

Ovdje se obrađuju tisuće pisama iz cijeloga svijeta i na svako se odgovara. Razveselite rodbinu i prijatelje slanjem pisma Djeda Božićnjaka, otisnuta ručno i s originalnim poštanskim žigom Poštanskog ureda Djeda Božićnjaka. Pismo će stići na vijeme, pred Božić.

Adresa Djeda Božićnjaka:

Santa Claus,
Santa Claus Main Post Office
FI-96930 Arctic Circle

Božićna izložba – u Božićnoj kući, jedinstvena i nostalgična Božićna izložba predstavlja prikaz božićnih običaja i tradicija u različitim dijelovima svijeta.

Santa Park – niz podzemnih spilja i tunela gdje se izrađuju Božićni pokloni i gdje se možete susresti i slikati sa Djedicom!

Suvenirnica – rukotvorine, laponska hrana, finski suveniri, tekstil, odjeća i igračke proizvedene od strane lokalnih poduzeća.

Husky Park – vožnja saonicama koje vuku haskiji u zimskim, a posjeta husky parku u ljetnim mjesecima.

Snowmobile Park – safari motornim saonicama i posebni programi za djecu

Reindeer Sleigh ride – vožnja saonicama koje vuku sobovi.

Farma sobova – nezaboravno iskustvo na farmi sobova, laponski obredi, laponska jela.

Putovanja koja će vas možda zanimati: