Norveška nudi jedinstveno iskustvo za bilo koju vrstu ribolova. Zemlja s tako bogatim vodama i bogatom ponudom ribe, mamac je za ribolovce diljem svijeta. Bez obzira želite li se iskušati u izlovu bakalara, lososa, ili pak probati fly fishing, ribolov u Norveškoj je jedan od najboljih zamislivih ribolovnih odmora.

Lijepi duboki fjordovi i duge obale nudi jedinstven niz ribolovnih područja i ribolovnog odmora u Norveškoj. Jugozapadni dio Norveške graniči na Sjevernim morem. Ovdje možete pronaći plitka obalna područja s pješčanim dnom u kombinaciji s dubokim fjordovima. Dalje na sjever postoje izvrsne mogućnosti za ribolovni odmor u Norveškoj, obalne vode su dublje, a tu je još i puno malih otočića. Premještajući se dalje na sjever i istok, tu Norveška graniči sa Barentsovim morem. To je područje za mnoge velike ribe u Norveškoj, posebno kada pješćana jegulja dolazi u plićak uz obalu za mriješćenje, bakalar, kolja te mnoge druge vrste koje dolaze po hranu – nudi vam se priika za savršen ribolovni odmor.

Ne čudi da je ribolov je vrlo popularan u Norveškoj i važan dio norveške rekreacije na otvorenom, s više od 450 produktivnih rijeka (prije svega mrijestilište za Atlantski losos), stotine rijeka u unutrašnjosti i više od 200.000 jezera, prepunih pastrve i lipljena. Ribolov Lososa u Norveškoj ima dugu i slavnu tradiciju – prvi posjetitelji iz Britanije bili su tzv. Losos lordovi koji su došli u ranom 19. stoljeća u ribolov na veliki losos. Članovi britanske aristokracije došli su da otkriju veličanstveni krajolik i love ribe moćnih rijeka Norveške regije fjordova. Osim toga tu je velika razvedena obala koja povezuje fjordove u dubokoj unutrašnjosti koji su prepuni ribe poput bakalara, ugljenara i kolje.