Veličanstveni planinski vrhovi, zastrašujuće strmi fjordovi, nepregledne šume, jezera kristalno plave boje, Polarna svjetlost i Zemlja Ponoćnog Sunca. Norveška je sve ovo i još mnogo toga.

Ova zemlja se nedvojbeno može pohvaliti najljepšim i najdramatičnijim krajolikom u Europi, a zasigurno će ostaviti dojam i na vaša osjetila. To ne čudi ako se uzme u obzir da Norveška ima preko 1.300 rezervata prirode, nudi obilne količine prostora i tišine, gdje je zrak svjež i okoliš fenomenalno uzvišen.

Ovo je mjesto gdje je moderno skijanje izumljeno pa nemojte biti iznenađeni ako otkrijete izvrsne skijaške staze, ponajviše u jugoistočnom dijelu zemlje oko Lillehammera, koji je bio domaćin Zimskih olimpijskih igara 1994. Možda želite slijediti primjer avanturističkih Norvežana, koji vole ostaviti svoje tragove usred ničega – bez obzira na sezonu.

Za doživljaj prirode na najizvorniji mogući način, posjetite Zemlju Ponoćnog Sunca na Lofotima, na rubu snježne pustinje – Arktičkog kruga. A kad ste se ispunili velikim prostranstvom, ne zaboravite posjetiti Oslo, najveće svjetsko selo. Bilo gdje idete, Norveška će vas iznenađivati na svakom koraku!

Putovanja koja će vas možda zanimati: