Norveške planine i šume vrlo su prostrane te ima puno manje ljudi nego u šumama u srednjoj Europi.

Pješačenje u Norveškoj nedvojbeno karakterizira jednostavnost, mir i jednostavan pristup prema prirodi. To je ekološki i aktivni odmor. Uz vaš ruksak na leđima, vi postajete istraživač – ptica, biljnog i životinjskog svijeta Norveške, a širite društveni život upoznavajući druge planinare. Priče Norveške kontrastne prirode otkriti će se za vas.

U Norveškoj se mogu organizirati mnoge vrste planinarenje i izleta, bilo da želite obići više odredište ili želite ostati na jednom mjestu i planirati dnevne izlete od tamo. Interesira vas hodanje po ledenjaku? Folgefonna ledenjak i Nigardsbreen ledenjak su vrlo popularni.

Prije nego se uputite na neku od planinarskih ruta, svakako je dobro pročitati i proučiti NORVEŠKI PLANINARSKI KODEKS .

Norveška Trekking Udruga (DNT) nudi obilježene staze diljem Norveške. Boravak u novoj kabini ili hotelu svake noći, i istraživanje ​​velikih planinskih područja moglo bi biti izuzetno iskustvo bavili se planinarenjem ili ne.

Kabine, staze i rute

DNT održava kabine, označene staze i ski staze diljem Norveške te organizira izlete i tečajeve.

Ture, tečajevi i aktivnosti

Svake godine, više od 4.000 tura, tečajeva i drugih aktivnosti privlači više od 100.000 sudionika. DNT nudi sportske i pustolovne aktivnosti u planinama, a svake godine organizira tečajeve za planinarenje i pješačenje po ledenjaku. Ne morate biti član DNT-a da se pridružite putovanju.