Express autobusi i autobusi za duge udaljenosti

Nor-Way Bussekspress je najveći autobusni operater u Norveškoj, pokriva oko 40 ruta u cijeloj zemlji, osim sjeverne Norveške, te osiguravaju vezu sa drugim autobusnim linijaa na toj ruti i drugim oblicima prijevoza, uključujući vlakove i trajekte. U Fjordu Norway, Fjord1 djeluje u nekoliko pravaca .

Express autobusi su podcijenjen način putovanja u Norveškoj, što je šteta, jer oni nude vrlo široku mrežu putova, primjerice u Fjord Norway i ruralna područja. Mnogi autobusi povezuju linije jedni s drugima i sa lokalnim službama. Express autobusi povezuje sve glavne gradove, zračne luke i trajektne terminale.

Putovanje autobusom je obično mnogo jeftinije nego putovanje avionom ili vlakom, ali traje dulje. Većina tvrtki nude studentske popuste, popuste za djecu, seniore, te obiteljske popuste.
Ukoliko putujete u većoj skupini, morate rezervirati svoju ulaznicu i unaprijed.
Obično nema problema ako ponesete bicikle i skije sa sobom, no to se i dodatno naplaćuje.

Javni autobusi

U najvećim gradovima naći ćete autobusne stanice i javnog prijevoza informacijskih centara. Turistički uredi informacije mogu pružiti informacije o javnim autobusima.

Možete kupiti svoju ulaznicu na brodu, tako reći vozač u kojoj ćete. Jednodnevni i tjedne putne karte su dostupne u nekim gradovima / gradova, i ove se mogu kupiti od vozača, kioska i autobusne postaje. Međutim, u Oslu, na primjer, to je jeftinije kupiti svoju ulaznicu prije nego u autobusu.