NORVEŠKA KRSTARENJA

Krstarenje je sjajan način da istražite Norvešku, bilo da idete na krstarenje po fjordovima ili krstarenje uz obalu do iznad arktičkog kruga.

Norveški fjordovi i obalna krstarenja

Za Hurtigruten krstarenje oko Norveške obale davno je rečeno da je to najljepše morsko putovanje na svijetu. Na ovom krstarenju posjetiti ćete neke od lijepih i spektakularnih lokacija, od slikovitih otoka na jugu do dramatičnih planina na sjeveru, preko zapanjujućih glavnih fjordova zapadne obale.

Evo pet razloga zašto bi Norveška trebala biti vaše sljedeće odredište za krstarenje:

1. Nevjerojatni slapovi i fjordovi 

Norveška obala obuhvaća više od 67,000 otoka, što omogućuje brodovima da plove u prekrasnim zaštićenim vodama. U 2006, Geirangerfjord i Nærøyfjord su ocijenjeni kao prvoklasni i najbolje očuvani lokaliteti UNESCO-ve Svjetske baštine.

2. Kreativni, uzbudljivi itinereri

Norveška duga obala pruža goleme mogućnosti za kreativne, zanimljive itinerare. Danas putnički brodovi pristaju u više od 30 različitih Norveških luka godišnje. Najpopularnija područja za krstarenja su fjordovi, Sjeverni rt (Nordkap), Spitsbergen na Svalbardu i primorske postaje, kao što su Lofotski otoci.

3. Aktivnosti na otvorenom

Krstarenje je dobar način da se vidi Norveška. Od mnogih luka na obali se lako vinuti u široki raspon uzbudljivih sportskih aktivnosti na otvorenom. Iskusite brdske šetnje, kampiranje, ribolov, golf, polarne ekspedicije, sobovsku i husky zapregu, posjet hotelu od leda i ​​još mnogo toga.

4. Kulturne i povijesne znamenitosti

Norveška krstarenja nude veliki izbor izleta, gdje se posjetitelji mogu iskrcati i doživjeti bogatu obalnu kulturu i baštinu – od arhitekture, muzeja i književnosti, do festivala i koncerata.

5. Sigurna destinacija 

Norveška je gospodarski stabilna i high-tech zemlja koja se nalazi u mirnom kutku svijeta. Mnogi turisti gledaju na Norvešku kao na sigurnu destinaciju, te s oduševljenjem otkriju kako su topli i srdačni Norvežani.

Povezani članci:
nordkapp_©_Trym_Ivar_Bergsmo_(2)

Blog

Krstarenje Skandinavijom