Linköping je srce pokrajine Ostergotland i peti po veličini grad u Švedskoj s 145 000 stanovnika. Grad je uzbudljivo mjesto tijekom cijele godine. Stanovnici i posjetitelji mogu uživati u umjetnosti, kazalištu, povijesti, koncertima, festivalima i sportskim događajima. Najpoznatije znamenitosti su Stari Grad, muzej ratnog zrakoplovstva i katedrala. Visoki impresivni lukovi i osjećaj svjetlosti i prostora prvi su dojmovi kad se nađete u jednoj od najvećih katedrala u nordijskoj regiji, ali tamo također možete naći miran kutak za razmišljanje i molitvu.

Posjetite i Flygvapenmuseum sa bogatom zbirkom zrakoplova koji se koriste u švedskom ratnom zrakoplovstvu. Muzej pruža posebne aktivnosti za djecu, kao što je gradnja vlastite rakete, a tijekom posjeta možete pokušati letjeti borbenim zrakoplovom JAS 39 Gripen u simulatoru.

Sjeverno od centra grada je Tornby, veliko shopping područje s ogromnim prodajnim mjestima i parkiralištima.

Grad i njegova okolica također pružaju mnoštvo zelenih krajolika za vidjeti i doživjeti. Primjerice, Naturcentrum, smješten u parku Trädgårdsföreningen, središnje je mjesto susreta svih pojedinaca i udruga zainteresiranih za prirodu, vrtove, arheologiju i okoliš. Oni nude niz aktivnosti gotovo svaki dan – predavanja, izlete, tečajeve, radionice ili izložbe. Ustave Berg najveća su atrakcija kanala Göta, koja u Linköpingu privlači tisuće posjetitelja godišnje. U blizini se nalaze restorani i kafići, minigolf, hosteli, možete iznajmiti bicikl ili se okupati u jezeru Roxen.

Na izlet po nekom od jezera, rijeka ili kanala možete krenuti pješice, biciklom ili brodom.