Šveđani se redovito koriste svojim javnim prijevozom. Postoje razne vrste kupona u gradovima koji uključuju vožnju autobusom, podzemnom željeznicom ili tramvajem. Oni se mogu kupiti na kioscima ili info punktovima. Većina švedskih gradova ima odlične biciklističke staze, i iznajmljivanje bicikla može biti brz i zdrav način da se se krećete na lokalnoj razini.

Stockholm

Glavni grad Švedske ima razgranatu mrežu podzemnih vlakova (T-bana), prigradskih vlakova i autobusa. Starinski tramvaji voze iz centra grada na otok Djurgården tijekom ljeta. Stanice podzemne željeznice označene su plavim slovom T na bijeloj podlozi. Gradska karta (Stockholmskortet) nudi besplatan javni prijevoz po Stockholmu i okolici, slobodan ulaz u 80 muzeje i atrakcija, besplatan obilazak brodom, besplatan parking i nekoliko drugih pogodnosti. Cijene se kreću od 450 SEK za 24 sata do 950 SEK za 120 sati.

Göteborg

Jedan od najboljih načina da vidite Göteborg je putujući tramvajem. Tramvaji pokrivaju široku mrežu i sva najvažnija mjesta u gradu. Gradska karta nudi besplatan prijevoz autobusom, tramvajem i izlete brodom po arhipelagu, besplatan ulaz u götenburške muzeje i zabavni park Liseberg, kao i besplatan izlet brodom do tvrđave Elfsborg i besplatno parkiranje na gradskim parkinzima.

Taksi

Taksi usluge dostupne su u svim većim gradovima diljem zemlje te na većini autobusnih kolodvora i zračnih luka. Putovanje taksijem u Švedskoj može biti skupo, ali ste prilično sigurni da nećete biti opljačkani jer većina taksista radi prema taksimetru. Ako ne tražite taksi na predviđenim stajalištima taksija, poželjno ga je unaprijed rezervirati jer je mala vjerojatnost da ćete ga uspjeti dozvati mašući na ulici.