Domaće zrakoplovne kompanije u Švedskoj nude brz, udoban i siguran prijevoz, od Malmöa na jugu do Kiruna na sjeveru.
Tri sata ptičje perspektive dužinom cijele zemlje, a zbog veličine zemlje, to je gotovo kao da letite između godišnjih doba. Najveći domaći zrakoplovni operater u Švedskoj je SAS, a ostale kompanije koje posluju u zemlji su Malmö Aviation i Skyways.

Zračna luka Stockholm Arlanda najveća je zračna luka u Švedskoj. Treća je po veličini među nordijskim zemljama, a drugi najprometnija po međunarodnom prometu. 2011. godine kroz nju je prošlo19 milijuna putnika, 14 milijuna međunarodnih i 5 milijuna domaćih. Osim Arlande, na gradskom području Stockholma nalaze se još dvije zračne luke – Stockholm Bromma i Stockholm Skavsta.

Ostale međunarodne zračne luke su:

  • Gothenburg: zračne luke Säve i Landvetter
  • Jönköping: zračna luka Axamo
  • Luleå: zračna luka Luleå
  • Malmö: zračna luka Sturup
  • Umeå: zračna luka Umeå
  • Växjö: zračna luka Smaland

Zbog povećanih sigurnosnih kontrola, trebali biste se prijaviti u zračnoj luci u određeno vrijeme prije polijetanja. Uvijek provjerite sa svojom avio kompanijom taj podatak jer se vremena razlikuju s obzirom na količinu putnika i doba dana. Politika većine zrakoplovnih kompanija je da se check in vrši do 20 minuta prije polaska, odnosno kada se zatvaraju vrata. Neke zrakoplovne kompanije dopuštaju putnicima sa ručnm prtljagom da prođu direktno do vrata. Karte za domaće letove kupuju se izravno od zračnog prijevoznika (preko prodajnih mjesta ili preko Interneta), ili u putničkoj agenciji.